Είναι μια συσκευή που μοιάζει με ένα iMac – μια οθόνη αφής 27 ιντσών που έχει μικρό βάρος για να την βάζεις όπου θες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερο Monitor για τον υπολογιστή σου και έχει τρεις, ζωή να ‘χουν, κάμερες που αλλάζουν έξυπνα ώστε πάντα να «κοιτάς» τους συνεργάτες σου καθώς και οκτώ μικρόφωνα με έξυπνο cancelation του θορύβου περιβάλλοντος ώστε να ακούγεσαι πάντα καμπάνα!
Πώς δουλεύει το Netflix;
Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι δεν το έχετε πολυσκεφτεί και δε σας πολυνοιάζει – αλλά παρόλα αυτά σας διάλεξα το βίντεο που θα τα εξηγήσει όλα.
Ποια όλα;
Όλα για το πώς και από που “σερβίρονται” τα βίντεο που βλέπετε στο Netflix!
Όπως σε κάθε υπηρεσία που έχει πολλούς ταυτόχρονους χρήστες και μεγάλες ποσότητες δεδομένων, το Netflix στήνει σέρβερ σε κάθε χώρα, προκειμένου να μην έχει φαινόμενα bottleneck, “μποτιλιαρίσματος” δηλαδή.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα έχει πολλαπλούς server ώστε κάθε mb εικόνας που φεύγει για το σπίτι ή το κινητό σας, να κάνει τη μικρότερη δυνατή διαδρομή, και παράλληλα η ζήτηση να μην ξεπερνάει τη διαθέσιμη δυνατότητα αποστολής του κάθε server.
Αυτή η λειτουργία ονομάζεται CDN η Content Delivery Network.
Στη πραγματικότητα, το Netflix συνεργάζεται απευθείας με τους providers. Παρότι δε γνωρίζω αν αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, το πιθανότερο είναι πως αυτή την επιλογή θα έχουν κάνει οι ίδιοι οι πάροχοι.
Γιατί;
Μα γιατί αν το Netflix σερβίρει από ένα δικό του σημείο (ή περισσότερα) στη χώρα μας, θα τραβούν από εκεί οι χρήστες τα δεδομένα, “καταπίνοντας” μεγάλο μέρος του bandwidth προς τον “έξω κόσμ﨔 των παρόχων – κάτι που αποκλείεται να τους κάνει χαρούμενους, καθώς θα φρενάρει το δίκτυό τους, καθώς και κάθε έναν που έχει τον server του νοικιασμένο στην Cosmote ή την Vodafone για παράδειγμα.
Άρα, λογικά κάθε ένας ISP θα έχει το δικό του “mini” Netflix εντός του δικού του δικτύου.
Στη χειρότερη περίπτωση θα είναι καρφωμένο πάνω στο GR-IX (Greek Internet Exchange).
Αλλά, αρκετά έγραψα. Τα λέει πολύ καλύτερα εδώ ο φίλος μας!
Source: wix