skip to Main Content
Ένα τηλεοπτικό σόου γίνεται από Sd, 4k!

Ένα τηλεοπτικό σόου γίνεται από sd, 4k!

Το τηλεοπτικό σόου στο οποίο αναφέρομαι είναι το Seinfield. Είμαι βέβαιος ότι δεν το γνωρίζετε, όμως στις ΗΠΑ ήταν μία από τις πλέον επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών. Κράτησε για εννέα σεζόν, από το 1989 έως το 1998. Και τότε οι σεζόν ήταν μεγάλες – μιλάμε για 180 επεισόδια!

Ο Jerry Seinfeld ήταν, εκτός από πρωταγωνιστής, και σεναριογράφος, η σειρά έχει αφήσει το σημάδι της στη δεκαετία του ’90, ενώ συναντάμε πολλές αναφορές σε πιο νέες σειρές. Από τα πλατό της πέρασαν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά guest, εντυπωσιακότερο είναι όμως ότι πολλοί ηθοποιοί που έμελλε να γίνουν τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί αστέρες.

Ρίξτε μια ματιά εδώ

Το πρώτο επεισόδιο μπορεί να προβλήθηκε τον Ιούλιο του 1989, το δεύτερο όμως επεισόδιο έφτασε στους αμερικανικούς τηλεοπτικούς δέκτες τον Μάιο του 1990. Η σειρά ανέτρεψε όλα τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τότε στις sit-coms και έθεσε τις βάσεις σε επίπεδο ιδεών, σκηνοθεσίας και πλοκής που ουσιαστικά ισχύουν μέχρι σήμερα.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο είναι αυτό.

Ο ίδιος ο Jerry Seinfeld αποτελεί μια εμβληματική φιγούρα στον χώρο του stand up commedy, από της δεκαετία του ’70, με τεράστια απήχηση και σήμερα καθώς ξεπουλάει όπου εμφανίζεται. Στην χώρα μας είναι περισσότερο γνωστός από το ιδιαίτερο Commedians in cars Getting Coffee. Μία εντελώς διαφορετική εκπομπή τύπου talk show που μεγάλο μέρος της είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο που εκφράζει με κάποιον τρόπο τον καλεσμένο.

Πού και πού έχει και φιλοξενούμενους που δεν είναι κωμικοί, όπως πχ ο Barack Obama.

Το Seinfeld θεωρείται τόσο σημαντικό προϊόν ακόμα και σήμερα, που το Hulu, μια υπηρεσία stream στις ΗΠΑ που πρόσφατα αγοράστηκε από την Walt Disney, πλήρωσε 130 εκατομμύρια δολάρια για να το έχει στον κατάλογό της.

Τώρα όμως την αγόρασε το Netflix για, κρατηθείτε, πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια – περισσότερα από όσα έδωσε η Warner για τα Φιλαράκια…

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η σειρά, που αρχικά ήταν σε αναλογία 4:3 και “κανονική” ανάλυση, τώρα έχει γίνει remastered και θα προβάλλεται σε 16:9 και 4K!

Το αν μπορέσουμε να την δούμε και στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι που έχει γίνει γνωστό. Αν θέλετε και τώρα να την δείτε πάντως, περιλαμβάνεται στο Amazon Prime – το ξέρετε ότι μπορούμε να το δούμε στην Ελλάδα, έτσι;

Ωστόσο, επειδή έχω δει μερικά επεισόδια, πρέπει να σας πως ότι το χιούμορ είναι μάλλον πολύ αμερικάνικο για τα γούστα μας – και όχι με την έννοια που του έδωσαν τα Φιλαράκια.

Όμως από την άλλη, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα! Ο Jerry πάντως, έγινε ακόμα πιο πλούσιος…

Back To Top
×Close search
Search