skip to Main Content
Έρχεται το «φτηνό» Surface ;

Έρχεται το «φτηνό» Surface ;

Κυκλοφορούν εδώ και λίγες μέρες φήμες ότι η Microsoft αποφάσισε να φτιάξει μια φτηνότερη έκδοση του Surface, ειδικά για να ανταγωνιστεί το νέο «φτηνό» iPad. Σύμφωνα ό,τι κυκλοφορεί, θα το τιμολογήσει γύρω στα 400 δολάρια (που σημαίνει 470 ευρώ κατά την πάγια ανάποδη ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που κανείς δεν έχει καταφέρει ποτέ να εξηγήσει), αντί για τα 329 δολάρια του iPad.
Το νέο Surface θα έχει οθόνη 10 ιντσών, θύρα usb-c για συνδεσιμότητα και φόρτιση και αυτονομία κοντά στις 10 ώρες.
Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις με 64 και 128 gb αποθηκευτικού χώρου, δυνατότητα LTE, επεξεργαστές Intel και θα τρέχουν κανονικότατα τα Windows 10 Pro.
Η άποψή μου είναι ότι θα είναι μια κίνηση ματ, καθώς παρά τις 10 ίντσες, η ιδέα μιας fully compatible ταμπλέτας με Windows, θύρας usb και κανονικά Windows είναι βασικά αυτό που…ψάχνω για καιρό.
Παρόμοια προϊόντα έχει βγάλει και η Lenovo. Μάλιστα στο… νοικοκυριό μας έχουμε ένα τέτοιο «ταμπλετοpc» που παρά τον 3537 επεξεργαστή και τα μόλις 2gb μνήμης, καταφέρνει και τρέχει μια χαρά τα Windows 10 Home.
Εδώ είναι όμως και ο προβληματισμός μου καθώς, ούτε ο επεξεργαστής έχει γίνει γνωστός, ούτε η ποσότητα της RAM.
Αν πρόκειται να έχει παρόμοια ισχύ το νέο Surface και ίδια μνήμη, τότε δε θα πάρω. Το Lenovo κόστισε 2,5 λιγότερα χρήματα από αυτά που αναμένεται να πρέπει να εκταμιεύσω για τη νέα συσκευή, οπότε αντέχω τα μειονεκτήματά του!
Αν έχει καλύτερο επεξεργαστή, τουλάχιστο 4 gb RAM και οθόνη με καλή ανάλυση για το μέγεθός της (έστω 1366χ768) θα είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα να κουβαλάς κάθε μέρα στην τσάντα σου.
Παρότι θα πρέπει να πληρώσεις παραπάνω για το πληκτρολόγιο…


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search