skip to Main Content
Έρχονται αλλαγές στα προγράμματα κινητής;

Έρχονται αλλαγές στα προγράμματα κινητής;

Όλοι οι άλλοι το έγραψαν χωρίς ερωτηματικό. Εγώ, επιτρέψτε μου να περιμένω να το δω, και μετά να το κρίνω. Διάβασα, όπως όλοι ότι οι ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζουν πιλοτικά συμβόλαια με απεριόριστες κλήσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (που έχουν όλα την ίδια πηγή γιατί μοιάζουν…) αυτά τα προγράμματα έχουν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό. Υποθέτω πως μιλούν για Ευρώπη, γιατί στις ΗΠΑ μεγάλη απήχηση έχουν τα συμβόλαια όπου δεν υπάρχει όριο στα δεδομένα – απλά όταν περνάς ένα όριο, πέφτει η ταχύτητα σε επίπεδο GPRS. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετό για να μιλήσεις με ένα Messenger. Από εμπειρία σας το λέω.

Ας επανέλθουμε όμως, στα δικά μας. Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε, τα συμβόλαια θα «χτίζονται» με βάση τον όγκο δεδομένων και θα προσφέρουν απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις. Τώρα, το κατά πόσο αυτό θα είναι καλό για την τσέπη μας, είναι μια άλλη ιστορία.

Γι΄ αυτό και θα περιμένω να δω τα προγράμματα και μετά θα μιλήσω. Γιατί; Μα, επειδή στην Ελλάδα των τριών εταιριών (και του μικρού μεγέθους της αγοράς) των οποίων τα προγράμματα μοιάζουν σε βαθμό αηδίας δεν περιμένεις να δεις ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Δεν τον έχουμε δει ακόμα και δεν βλέπω το λόγο να τον δούμε κάπου εδώ κοντά.

Ας κρατάμε μικρό καλάθι λοιπόν.

Back To Top
×Close search
Search