skip to Main Content
“Βλέπουμε” μουσική, αντί να την ακούμε;

“Βλέπουμε” μουσική, αντί να την ακούμε;

Θα το ξεκαθαρίσω από την αρχή πως για να ακούσω μουσική έχω το Spotify και όχι το YoTube. Όμως πάρα πολλοί επιλέγουν το δεύτερο- που είναι και δωρεάν.

Όμως μισό λεπτό! Το YouTube δεν είναι για να βλέπεις video; Είναι, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και τον πιο εύκολο τρόπο για τους περισσότερους να ακούσουν μουσική.

Αυτό επιβεβαιώνει η έρευνα της IFPI που αποδίδει το 47% της παγκόσμιας αναπαραγωγής μουσικής στο διαδίκτυο, στο YouTube! Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 35% των χρηστών που ακούν έτσι μουσική δηλώνουν ότι η υπηρεσία της Google είναι ο βασικός λόγος που δεν επιλέγουν να κάνουν συνδρομή σε κάποιο άλλο music stream πρόγραμμα.

Αν προσθέσεις και άλλες video stream υπηρεσίες, το 52% της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων που έχουν να κάνουν με μουσική διακινείται από αυτές, παρά από ειδικές εφαρμογές για ήχο, όπως το Spotify, το Google Music, το Deezer και άλλα.

Δεδομένου πως βρίσκεις πλέον όλα τα νέα τραγούδια με videclip καθώς και ότι αν δεν έχουν, κάποιος θα «φτιάξει» ένα με φωτογραφίες ή με κομμάτια από παλαιότερα videoclip του ίδιου καλλιτέχνη (όπως έγινε για το Do what you want της Lady Gaga για παράδειγμα), πάρα πολλοί χρήστες του διαδικτύου κατέληξαν να ακούν μουσική στο YouTube.

Παρότι η ποιότητα συχνά είναι απαράδεκτη!

Αλλά, ποιος να ενοχληθεί από αυτό όταν η πλειονότητα ακούει από τα ηχεία (λέμε τώρα) ενός φορητού υπολογιστή ή (ακόμα χειρότερα) από το ηχειάκι ενός κινητού; Και βέβαια, ακόμα και τα ηχεία μιας smart τηλεόρασης τις περισσότερες φορές ακούγονται χειρότερα από ένα φορητό ραδιοκασσετόφωνο του 2000.

True Story…

Διαβάστε την πλήρη έρευνα της IFPI εδώ.

Back To Top
×Close search
Search