skip to Main Content

Γιατί η Google δεν τα καταφέρνει με το hardware;

Να διευκρινίσουμε από την αρχή δε μιλάμε για το αν η Google κάνει καλό hardware ή όχι, αλλά με το αν και κατά πόσο μπορεί να το προωθήσει στην αγορά και αν στοχεύει σε μια αγορά που υπάρχει ή όχι.

Μπορεί να είναι ένας γίγαντας στο software και στα …δεδομένα μας (στα οποία έχει απεριόριστη πρόσβαση που έχουμε δώσει εμείς) αλλά οπουδήποτε αλλού με την εξαίρεση των κινητών της τηλεφώνων, άντε και του Google Home και mini, δεν τα έχει πάει και τόσο καλά.

Στις ΗΠΑ τα έχει πάει επίσης καλά με τα Chromebooks αλλά την απέναντι όχθη τα σχολεία δουλεύουν πολύ με απλούς υπολογιστές και ένας φτηνός που βασικά τρέχει ένα OS μέσα σε έναν browser είναι μια καλή λύση.

Στα μέρη μας δεν έχουμε δει chromebook και δεν υπάρχει λόγος να δούμε…

Όλη η σειρά προϊόντων της Google δείχνει να μην έχει συγκεκριμένη στόχευση. Για παράδειγμα τα Google Pixelbook είναι ένα πολύ ακριβό chromebook που δε μπορείς να του βάλεις άλλο λειτουργικό, παρά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του. Μοιάζει να το έχει βγάλει η Google απλά περιμένοντας να τελειώσουν σχολείο οι μαθητές που έχουν συνηθίσει τα chromebooks και άρα να αγοράσουν αυτό αντί για έναν Mac.

Περισσότερες πληροφορίες στο video του CNBC.

Back To Top
×Close search
Search