skip to Main Content

Για ηλίθιους με τζάμπα χρόνο

Μέσα στη θάλασσα του YouTube είναι σπάνιο να βρεις κάτι ενδιαφέρον για Τεχνολογία σε κανάλι που να μιλάει ελληνικά.

Ακόμα πιο δύσκολο να είναι να βρεις κάτι ενδιαφέρον που να τα λέει και με τρόπο απλό, και να συμφωνείς και μαζί του. Αφού έχω σκεφτεί να κάνω ένα δικό μου – όπου προφανώς και θα συμφωνώ μαζί μου…
Και πάνω στην απελπισία μου, είδα αυτόν τον ωραίο τύπο με το μουσάκι που έχει μια ολόκληρη σειρά με video για…ηλίθιους. Όχι ότι τα λέει απλά
Ο Άγγελος Κυρίτσης σας (και μας) λέει γιατί μερικά πράγματα, ακόμα κι αν είναι διαδεδομένα, είναι λάθος.
Εδώ για παράδειγμα μιλάει για το Kodi και επισημαίνει κάτι που με … ταπεινότητα παραδέχομαι ότι δεν το είχα σκεφτεί. Αν είναι να χάνεις ώρες από τη ζωή σου, απλά για να περνάς τα διάφορα add-on που δουλεύουν ώστε να δεις δωρεάν ταινίες, δεν πρέπει να τα “χρεώνεις” στον εαυτό σου με βάση την αξία της ώρας εργασίας σου;
Προφανώς αυτό δεν εφαρμόζεται σε μαθητές και (κάποιους) φοιτητές, αλλά σε όλους εμάς που εργαζόμαστε, ειδικά όσοι είμαστε στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, υποτίθεται ότι ο χρόνος μας έχει αξία!
Με αυτή την έννοια, ο Άγγελος καταλήγει στο συμπέρασμα πως για λιγότερη αξία το μήνα από μία ώρα εργασίας, μπορείς να έχεις Netflix.
Άρα, συμφέρει!
Να προσθέσω εδώ το ότι με το Netflix μπορείς να βλέπεις σε οποιαδήποτε συσκευή έχεις, άρα ο χρόνος που χάνεις με το reconfigure του Kodi μετράει ακόμα περισσότερο για κάθε συσκευή.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με το Netflix των 11,90 μπορούν να βλέπουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δύο συσκευές, από οποιαδήποτε IP σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Ναι, καλά διαβάσατε.
Το ξέρω καλά, γιατί το κάνω κι εγώ. Για την ακρίβεια, ακόμα και τρεις μπορούν να μοιράζονται μια συνδρομή Netflix καθώς είναι πολύ σπάνιο να θέλουν ταυτόχρονα και οι τρεις να δουν. Σε εμάς δε συνέβη ποτέ, εδώ και 2 χρόνια.
Το ίδιο ισχύει με το Amazon Prime. Αν βάλετε αυτά τα δύο, πρακτικά δε θα σας λείψει τίποτα, δε θα είστε παράνομοι και θα μπορείτε να κατεβάζετε επεισόδια και ταινίες σε έναν φορητό ή μια ταμπλέτα για τις διακοπές σας ή για ένα αεροπορικό ταξίδι και να είστε οκ.
Για τους οικογενειάρχες, στο Netflix πλέον οι περισσότερες ταινίες και σειρές είναι μεταγλωττισμένες.
Τι περιμένετε;
Να γίνουμε Γερμανία και πέφτουν πρόστιμα 1000-1500 ευρώ, όπως έπαθε φίλος μου πριν 4 χρόνια;
Back To Top
×Close search
Search