skip to Main Content
Επιτέλους πέφτουν οι τιμές στις NAND μνήμες

Επιτέλους πέφτουν οι τιμές στις NAND μνήμες

Η πτώση έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, αλλα είναι μικρή και δεν έχει «περάσει» ιδιαίτερα στην αγορά. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες όχι απλά πέφτουν όλο και περισσότερο αλλά και η ζήτηση που είχαν υπολογίσει οι κατασκευαστές μοιάζει να υπολείπεται αρκετά, κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση.
Αυτή η πτώση θα επηρεάσει τις τιμές των κινητών τηλεφώνων καθώς και των ssd’s, από τις πωλήσεις των οποίων βέβαια και θα επηρεαστεί.
Προς το παρόν η αγορά φορητών υπολογιστών, ταμπλετών καθώς και smartphones (που ιδιαίτερα αυτά δείχνουν μια σχετική κάμψη) κινείται σε χαμηλά επίπεδα παγκοσμίως, κάτι που δεν είχαν προβλέψει οι κατασκευαστές μνημών που παραδοσιακά το τρίτο τρίμηνο βλέπουν άνοδο στις πωλήσεις. Έτσι έχει προκύψει πλεόνασμα παραγωγής, που ρίχνει τις τιμές.

Για το επόμενο εξάμηνο, τα επόμενα iPhone θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές, καθώς το φανατικό κοινό του «μήλου» τρέχει να πάρει οτιδήποτε νέο. Βέβαια, την τελευταία φορά το πανάκριβο iPhone X δεν έγινε και τόσο grande σουξέ, και πολύ αναλυτές εκτιμούν ότι αν ο αντικαταστάτης του είναι εξίσου πανάκριβος, χωρίς φτηνότερα μοντέλα στην γκάμα των iPhone, ίσως τελικά οι τιμές να συνεχίσουν να πέφτουν.
Να αγοράσετε τώρα ssd, ή να περιμένετε; Χμ, δύσκολη ερώτηση, γιατί στα μέρη μας όλα αυτά επηρεάζονται και από άλλους παράγοντες!
Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή ένας Samsung 860 Evo 250 gb πωλείται στη Mediamarkt 75,90 ενώ στο ίδιο κατάστημα ο αντίστοιχος 850 Evo 99,90!
Πώς γίνεται το νεότερο μοντέλο να είναι φτηνότερο;


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search