skip to Main Content
Η Apple διπλασιάζει τις παραγγελίες οθονών στην Samsung

Η Apple διπλασιάζει τις παραγγελίες οθονών στην Samsung

Για όσους βρίσκουν περίεργο τον τίτλο, να σας πω ότι η Apple γενικά δε φτιάχνει τίποτα η ίδια, παρά είτε αγοράζει από άλλους, είτε βάζει άλλους να κατασκευάσουν κάτι που έχει σχεδιάσει η ίδια.
Ειδικά στο θέμα της οθόνης, οι παλιές καλές εποχές του Retina έχουν προ πολλού παρέλθει και εδώ και χρόνια η Samsung έχει αναλάβει την κατασκευή τους με βάση τις πατέντες της, καθώς είναι τύπου OLED. Για το 2018 η Apple είχε προσπαθήσει να στείλει μέρος της παραγγελίας στην LG, αλλά από ότι φαίνεται η τελευταία δε θα μπορέσει να είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή ως τον Ιούλιο.
Έτσι η Apple είναι αναγκασμένη να διπλασιάσει σχεδόν το μέγεθος της παραγγελίας προς την Samsung. Τα νέα κινητά θα βγαίνουν σε δύο διαστάσεις, με 5,8 και με 6,5 ίντσες – θυμάμαι τον Sam Cooke να λέει κάποτε πως 4 ίντσες είναι υπεραρκετές και πως ο αντίχειρας δεν αρκετά μακρύς, η παλάμη αρκετά φαρδιά και άλλα τέτοια γλαφυρά. Πώς αλλάζουν οι καιροί!
Ας πάμε τώρα στους αριθμούς. Γύρω στα 25 εκατομμύρια οθόνες θα χρειαστεί η Apple για τα iPhone X και άλλα…75 εκατομμύρια για τα νέα μοντέλα. Το θέμα είναι, πόσο θα κοστίσουν και πόσο θα επηρεάσουν τις τελικές τιμές στα καταστήματα.
Πέρσι η Apple πλήρωνε 110 δολάρια στην Samsung για κάθε οθόνη. Φέτος θα προσπαθήσει να πάρει…έκπτωση, ίσως γύρω στα 10 δολάρια το κομμάτι. Το θέμα είναι αν έχει λόγο η Samsung να της κάνει τη χάρη, καθώς είναι προφανές πως δεν υπάρχει άλλος προμηθευτής στον ορίζοντα. Έχουν αρχίσει όμως να κυκλοφορούν φήμες ότι αναμένεται να πέσει το κόστος κατασκευής των OLED καθώς οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν μπει δυναμικά στην αγορά.
Ίσως τα 1000+ ευρώ να πέσουν δηλαδή κάνα 50άρι.
Μάλλον δε μου φτάνει για το δικό budget και πάλι, μπορεί όμως να φτάνει σε εσάς!


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search