skip to Main Content
Η Microsoft θέλει ο υπολογιστής σου να γίνει η τηλεφωνήτριά σου!

Η Microsoft θέλει ο υπολογιστής σου να γίνει η τηλεφωνήτριά σου!

Στο μέλλον ο υπολογιστής σου θα παίρνει τηλέφωνο μέσω του κινητού σου. Αυτό θα περιλαμβάνεται σε κάποια από τις επόμενες αναβαθμίσεις των Windows 10.

Από ό,τι καταλάβαμε, ο υπολογιστής θα είναι συνδεδεμένος με το κινητό και η κλήση θα προωθείται σε αυτόν, οπότε με τα ηχεία-ακουστικά και το μικρόφωνό του (για φορητούς) ή την web camera ( για σταθερούς) θα μπορούμε να μιλάμε.

Τώρα το αν αυτό θα μας ενδιαφέρει ως δυνατότητα, είναι άλλο θέμα. Ούτως ή άλλως η κινητή τηλεφωνία πηγαίνει σιγά σιγά στη χρήση δεδομένων για την επικοινωνία. Η ποιότητα κλήσης μέσω messenger για παράδειγμα είναι κατά πολύ ανώτερη από την «παραδοσιακή» κλήση, καθώς το φάσμα συχνοτήτων που ακούμε έτσι είναι πολύ μεγαλύτερο.

Με άλλα λόγια, ο ήχος του συνομιλητή σου είναι πιο καθαρός. Δεδομένου πως εφαρμογές όπως το Skype και το Viber δίνουν ήδη την δυνατότητα να καλείς σταθερά ή κινητά σε όλο τον πλανήτη, μάλλον σε λίγα χρόνια θα ξεχάσουμε τα δωρεάν λεπτά ομιλίας και θα …αφοσιωθούμε στα δωρεάν GB δεδομένων.

Και αν γίνει αυτό, ποιος θα έχει ανάγκη να συνδέει το κινητό του με τον υπολογιστή; Θα παίρνει απευθείας από τα Windows τηλέφωνο…

Back To Top
×Close search
Search