skip to Main Content
Η Tesla θα σε βάλει να κάνεις Update με το ζόρι!

Η Tesla θα σε βάλει να κάνεις update με το ζόρι!

Εντάξει, δε θα σε βάλει και να ξυρίσεις το μουστάκι, αλλά πάντως ένα update θα το κάνεις, θες δε θες. Για να το καταφέρει αυτό η Tesla έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες της ότι αν δεν κάνουν αναβάθμιση λογισμικού θα αναγκαστεί να αφαιρέσει… λειτουργίες από το αυτοκίνητό τους!

Για όσους μη γνώστες της διασύνδεσης ανάμεσα στα Tesla και το λογισμικό τους να σας ενημερώσω ότι μέχρι και η αυτονομία μπορεί να επηρεαστεί! Το 2017 κατά τη διάρκεια του τυφώνα Irma η Tesla μέσω update over-the-air έδωσε  παραπάνω αυτονομία κατά 60 χιλιόμετρα στα οχήματα της Φλόριντα – γύρω στο 25% αύξηση.

Αυτό έγινε προφανώς εις βάρος της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, αλλά ας ζεις και ας σου χαλάσει πιο γρήγορα. Γιατί όμως τώρα οι ιδιοκτήτες των Tesla δε θέλουν να κάνουν update;

Ο βασικός λόγος φαίνεται πως είναι η τελευταία αναβάθμισης του «αυτόματου πιλότου» που όταν καταλαβαίνει πως δεν έχεις τα χέρια στο τιμόνι αρχίζει να …κουδουνάει. Να θυμίσω εδώ πως το σύστημα της Tesla απαιτεί από τον χειριστή να έχει τα χέρια του εκεί που …πρέπει και όχι στα μπούτια του συνεπιβάτη.

Προφανώς και υπό κανονικές συνθήκες όλα δουλεύουν σωστά ακόμα κι όταν τα δύο στο χέρια είναι στο κινητό (ή στα μπούτια που λέγαμε προηγουμένως), αλλά μετά από την πληθώρα ατυχημάτων με οχήματα που κατέληξαν σε μπαριέρες και βουνοπλαγιές η Tesla αποφάσισε να κάνει πιο έντονη την υπενθύμιση στον χρήστη ότι οδηγεί 3ης γενιάς αυτόματο πιλότο και όχι 4ης ή 5ης (που θα τα κάνουν όλα ενώ εσύ κοιμάσαι…).

Αυτό προφανώς και εκνευρίζει αρκετούς από τους τωρινούς κατόχους που είναι συνηθισμένοι στο να αφήνουν το όχημα να τα κάνει σχεδόν όλα μόνο του. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι είναι δύσκολο να έχεις και τα δύο χέρια στο τιμόνι και να το αφήνεις ταυτόχρονα να σε κρατάει στην λωρίδα.

Παράλληλα οι αναβαθμίσεις έχουν όμως και κάτι άλλο εκνευριστικό: τα όρια ταχύτητας! Οπότε όταν το έχεις στον αυτόματο, δεν πας τόσο γρήγορα όσο θέλεις.

Υπάρχουν και οι χρήστες (δεν τους λέμε πλέον οδηγούς…) που δεν τους αρέσουν τα νέα γραφικά ή οι ήχοι. Σε κάποια μοντέλα όμως τα update επενεργούν αρνητικά στην εμβέλεια και την ισχύ ώστε να προστατευτούν τα μοτέρ ή η μπαταρία.

Όποιος και να είναι ο λόγος, το θέμα είναι πλέον τόσο σοβαρό που όσοι δεν έχουν κάνει τις αναβαθμίσεις παίρνουν ένα μήνυμα που τους ενημερώνει πως αν δεν κάνουν το update θα χάσουν τη δυνατότητα επικοινωνίας του οχήματος με την εφαρμογή του κινητού τους. Πάει το ξεκλείδωμα από το σπίτι.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Το αυτοκίνητο δε θα παίζει πλέον Spotify, Apple music ή ό,τι άλλη υπηρεσία music stream έχετε. Ακόμα χειρότερα θα σταματήσει να καταλαβαίνει τι του λέτε.

Η Tesla δίνει τους χρήστες μέχρι την 1η Μαΐου να κάνουν το update αλλιώς…. Η αλήθεια είναι πως η Microsoft ποτέ δε μας το είπε αυτό! Από την άλλη μεριά, από πίτα που δεν τρώμε, τι μας νοιάζει αν καεί;

Back To Top
×Close search
Search