skip to Main Content
θα δούμε IPhone με Wrap-around οθόνη;

θα δούμε iPhone με wrap-around οθόνη;

Η πατέντα για wrap-around οθόνη ανήκει στην Apple εδώ και χρόνια. Εκεί που ήταν να λήξει όμως, ο τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε να την ανανεώσει.

Η κίνηση αυτή έδωσε νέα ώθηση στις φήμες που ακούγονται εδώ και χρόνια για iPhone με wrap-around οθόνη. Για ένα κινητό δηλαδή που η οθόνη του πηγαίνει γύρω γύρω. Την ίδια στιγμή τα foldable κινητά όπως αυτά της Samsung ετοιμάζονται να γίνουν το next big thing της κινητής.

Η αλήθεια είναι πως με την κούρσα της ταχύτητας των επεξεργαστών να έχει τελειώσει προ πολλού. Ακόμα και τα πιο αδύναμα chip είναι τουλάχιστο ικανοποιητικά για τον μέσο χρήστη – μην πούμε και παραπάνω. Παράλληλα η μάχη της κάμερας όπου να ‘ναι θα ολοκληρωθεί αφού το μόνο που λείπει στην ουσία είναι να αποκτήσουν οι συσκευές μας οπτικό zoom. Όλες, όχι μόνο οι ακριβότερες.

Δεν ξέρω αν αυτό το σχέδιο σας θυμίζει κάτι, αλλά εμένα μου φέρνει στο μυαλό τα αγαπημένα clamshell κινητά που καθιέρωσε πριν 20 χρόνια η Motorola. Τι όμορφα που εξαφανίζονταν στην τσέπη μας και πόσο μεγάλα γίνονταν όταν τα άνοιγες!

Είναι δεδομένο ότι το selling point των flagship κινητών θα μεταφερθεί στον χώρο της οθόνης που να δίνει όσο περισσότερα τετραγωνικά εκατοστά γίνεται στον χρήστη. Αυτό θα γίνει είτε με τα foldable κινητά είτε με τα διπλής οθόνης. Φυσικά αυτό έχει γίνει ήδη αλλά η Apple έχει μακριά παράδοση να παίρνει μια γνωστή και κάπως niche ιδέα και να την πηγαίνει παραπέρα.

Αναφερόμαστε φυσικά στο Nubia X Smartphone.

Κανείς δεν ξέρει ποια λύση θα επικρατήσει στο μέλλον ή ΑΝ θα πιάσουν τα κινητά με διπλή οθόνη πάντως … Όμως μπορεί να δούμε κάτι τέτοιο στο iPhone 12.

Back To Top
×Close search
Search