skip to Main Content
Κοιμάσαι το σαββατοκύριακο; Θα ζήσεις περισσότερο!

Κοιμάσαι το σαββατοκύριακο; Θα ζήσεις περισσότερο!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι ενήλικες κάτω των 65 που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες τη μέρα έχουν κατά 65% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πιο γρήγορα, σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται έξι με επτά.
Τι μπορείς να κάνεις όμως αν δεν έχεις τον χρόνο τις καθημερινές να κοιμηθείς περισσότερο; Οι Σουηδοί ερευνητές προτείνουν να κοιμηθείς περισσότερο το σαββατοκύριακο!
Ναι, καλά διαβάσατε, οι Σουηδοί. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πώς μεταφράζεται αυτό στις συνθήκες της Ελλάδας, το κλίμα μας και τη διάρκεια της ημέρας, που όπως όλοι ξέρουμε, είναι προτιμότερα από αυτά της Σουηδίας, όμως η έρευνα «τρέχει» από το 1997, οπότε ας μην την απορρίψουμε.
Περισσότεροι από 38.000 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει τα τελευταία 20 χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα, με τους ερευνητές να έχουν φροντίσει να καλύψουν όλα τα κοινωνικά στρώματα αλλά και ένα ευρύ φάσμα lifestyle.
Η διαφορά που έχει αυτή η έρευνα σε σχέση με τις παλαιότερες είναι ότι για πρώτη φορά εξετάζεται ολόκληρη η εβδομάδα. Έτσι προέκυψε το νέο συμπέρασμα ότι αν κοιμάστε οκτώ ή περισσότερες ώρες τα σαββατοκύριακα, ισοσκελίζετε το έλλειμμα ύπνου των καθημερινών.
Προσοχή όμως!
Αν κοιμάστε περισσότερο από οκτώ ώρες, επτά μέρες την εβδομάδα, έχετε αυξημένη κατά 25% πιθανότητα να πάτε στα θυμαράκια πριν την ώρα σας, σε σχέση πάντα με όσους κοιμούνται 6-7 ώρες τη μέρα!
Η έρευνα επιβεβαίωσε όμως και κάτι άλλο που ξέρουμε καλά, ότι μετά τα 65 έτη η σχέση ανάμεσα στον ύπνο και την θνησιμότητα, πρακτικά εξαφανίζεται. Ίσως γι΄ αυτό όσο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο κοιμάσαι…


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search