skip to Main Content

Μην πιστεύετε ό,τι βλέπετε!

Πριν από ένα μήνα ήμασταν ένα από τα πρώτα site στην Ελλάδα σας είπαν να μην πιστεύετε ό,τι βλέπετε, ακόμα κι αν είναι video. Γιατί, μπορεί να είναι Deepfake…

Αυτά τα video προκύπτουν από freeware προγράμματα με τα οποία μπορείς να κάνεις υπέρθεση ενός προσώπου σε κάποιο άλλο και να το βάλεις να λέει και να κάνει ό,τι θέλεις.

Σε πιο επαγγελματικό επίπεδο όμως, μπορείς να αναμείξεις 4 βίντεο του Obama και να τον βάλεις να… βρίζει τον Trump! Μπορεί να φαντάζεσαι πως το κάνει αυτό στις ιδιωτικές στιγμές του, αλλά αποκλείεται να το λέει δημοσίως, έτσι δεν είναι;

Το YourTechTrend ετοίμασε το πρώτο του βίντεο για το θέμα αυτό, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Youtube που βρίσκεται στην κορυφή του άρθρου αυτού. Σε αυτό σας παρουσιάζουμε όσα πρέπει να ξέρετε για να “ξεκλειδώσετε” το θέμα των Deepfake videos και να είστε πιο υποψιασμένοι από εδώ και μπρος. Είναι το πρώτο μας video, και ελπίζουμε να ετοιμάσουμε κι άλλα στο μέλλον.

Από την ημέρα δημιουργίας του video όμως είχαμε κι άλλες εξελίξεις που δεν προλάβαμε να ενσωματώσουμε γιατί το μοντάζ παίρνει…χρόνο. Τα social networks, Facebook και Twitter ανακοίνωσαν πως αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να βρεθεί τρόπος να εντοπίζονται τα Deepfakes. Στο video μας θα μάθετε πως ανάλογες πρωτοβουλίες παίρνουν και οι κυβερνήσεις στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της συνειδητοποίησης των κινδύνων, βγήκαν στον ιντερνετικό “αέρα” δύο deepfake βίντεο με τον Boris Johnson να λέει στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν…Jeremy Corbyn και το αντίθετο! Μπορείτε να τα δείτε στο αντίστοιχο άρθρο που ανεβάσαμε.

Αυτά όμως είναι εύκολο να καταλάβεις πως είναι fake – εκτός αν είσαι Έλληνας συνταξιούχος που διαβάζει Πενταπόσταγμα και αγοράζει Μακελειό. Ή πολιτικός που αναπαράγει fake news ααααβάδιστα, επειδή κλειδώνουν με αυτά που πιστεύει.

Τι θα γίνει όταν το κείμενο θα είναι προσεγμένο ώστε να μην καταλαβαίνεις πως είναι fake; Τι θα γίνει όταν κάποιος θα βάλει ένα πρόσωπο να λέει κάτι που θα το περίμενες από αυτό;

This Post Has One Comment

Comments are closed.

Back To Top
×Close search
Search