skip to Main Content
Μια Selfie Cam μέσα στην οθόνη ;

Μια selfie cam μέσα στην οθόνη ;

Αρχίζουν να ακούγονται ψίθυροι πως σύντομα η Samsung θα παρουσιάσει τηλέφωνο με την (ή τις…) selfie cam παρκαρισμένες κάτω από την οθόνη. Ναι, πάει το notch που το έβαλε η Apple και μετά το αντέγραψαν (δυστυχώς) όλοι, με αποτέλεσμα όποτε παίζουμε ένα παιχνίδι να χάνουμε εκείνο το κομμάτι της οθόνης.

Θα μου πείτε βέβαια πως τώρα μάλλον θα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς οι κάμερες θα είναι στην κυριολεξία στη…μέση. Εκτός αν οι Κορεάτες βρουν τρόπο να την κρύψουν από κάτω όπως κάνουνε με τον αισθητήρα αποτυπωμάτων.

Η Samsung ονομάζει αυτή την τεχνολογία Under Display Camera (UDC). Ναι, από φαντασία στα ονόματα δεν σκίζουν! Από ότι έχει μαθευτεί μέχρι στιγμής το σημείο που θα είναι οι κάμερες θα έχει μια ειδική επίστρωση που υπό κανονικές συνθήκες θα προβάλει κανονικά εικόνα. Όταν όμως σε εκείνο το σημείο θα “πέφτει μαύρο” το φως θα περνάει στην κάμερα πίσω του.

Το πιο πιθανό είναι να δούμε πρώτη φορά αυτή την υλοποίηση στο Galaxy S11 ή στο επερχόμενο Glaxy Fold. Ειδικά για το πρώτο έχει ήδη φανεί από πληροφορίες που φτάνουν από κατασκευαστές μεμβρανών πως θα έχει εξαιρετικά μικρά bezels, σχεδόν αόρατα!

Στο σήμερα όμως, ετοιμαστείτε όσοι έχετε Samsung S10 αρχικά και στη συνέχεια όσοι είναι να πάρετε την αναβάθμιση λειτουργικού για το android 10.

Ε, ε, έρχεται!!

Back To Top
×Close search
Search