skip to Main Content
Μπορείς να πάρεις ένα S9 με ένα δολάριο;

Μπορείς να πάρεις ένα S9 με ένα δολάριο;

Αυτό το link ανέβασε κάποιος γνωστός στο FB. Ο ίδιος πιθανότατα δε γνώριζε ότι είναι απάτη και προφανώς δεν κατάλαβε πως δεν είναι δυνατόν ένα Samsung S9 που έκανε πριν ένα χρόνο πάνω από 800 ευρώ να πωλείται μόλις…  ένα δολάριο.

Όμως το πόσταρε και έτσι το διέδωσε σε αρκετούς που μπορεί και να το πίστεψαν! Γιατί πολλοί θα το πίστεψαν, μην έχετε καμία αμφιβολία.

Αντιγράφω το κείμενο:

«Εάν ζείτε στην Ελλάδα και θέλετε το ολοκαίνουργιο έξυπνο
κινητό Samsung Galaxy s9, τότε αυτό είναι το πιο συναρπαστικό άρθρο που θα
διαβάσετε ποτέ. Ως μέρος μιας ειδικής προωθητικής ενέργειας, η Samsung
συνεργάζεται με την Candyonclick, τον πιστό της συνεργάτη διανομής, για να
προσφέρει ένα Samsung Galaxy s9 με έκπτωση 99%.
Για ποιον λόγο κάνουν αυτήν την τρελή προσφορά; Ο Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ Ντάριλ Μπένσον εξηγεί: "Τον προηγούμενο χρόνο το μερίδιο αγοράς της Samsung στην Ελλάδα έπεσε 35% και τώρα υπολείπεται σε σχέση με τη Microsoft σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Samsung επιθυμεί να επαναφέρει τους
Έλληνες χρήστες προσφέροντας τηλέφωνα σε μια εξαιρετικά χαμηλή τιμή,
προκειμένου να τους μετατρέψει σε πιστούς πελάτες της Samsung που θα διαδώσουν το μήνυμα στους φίλους τους."
Μοιάζει αυτό πολύ καλό για να είναι αληθινό; Έτσι πίστευε
και ο 29 ετών Τζέρεμι Ντέλαλαντ από το Σίδνεϊ. Αποφάσισε να το δοκιμάσει και έλαβε λίγες ημέρες αργότερα με το ταχυδρομείο το δικό του Samsung Galaxy s9,για 1 δολάριο.»

Λοιπόν, πάμε από την αρχή.

Η Candyonclick είναι πραγματική εταιρία. Το κακό είναι ότι πουλάει… απάτες!

Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο το δίνει άπειρα link για περιπτώσεις που έχει ξεγελάσει ανθρώπους και τους παίρνει χρήματα από τις πιστωτικές κάρτες που της έχουν παραχωρήσει πρόσβαση. Ξέρετε, το κλασικό που παίρνεις κάποια μηνύματα χρεώνεσαι κάθε φορά για αυτό. Αλλά βέβαια, πρέπει να έχεις κάνει την βλακεία πρώτα να έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία σου.

Ας δούμε τι λέει παρακάτω. Τι σχέση έχει το μερίδιο της Samsung σε σχέση με την Microsoft; Προφανώς το κείμενο είναι πιο παλιό, γιατί εδώ και χρόνια δεν έχει τμήμα κινητών η Microsoft. Άλλωστε ενώ η διαφήμιση μιλάει για το s9, όταν μπεις στη σελίδα βλέπεις ότι μπορείς να πάρεις με ένα δολάριο το s10. Σοβαρά…

Διαβάζω για έναν Γενικό Διευθυντή Μάρκετινγκ Ντάριλ Μπένσον. Το όνομα αυτό απλά δεν υπάρχει.

Στο κείμενο θα βρείτε άλλες δύο «μαρτυρίες» και μια κριτική για το πόσο καλό τηλέφωνο είναι το S9! Αν είναι δυνατόν…

Το «άρθρο» καταλήγει με το καταπληκτικό:

«Η προσφορά της Samsung για το Samsung Galaxy s9 με 1 δολάριο λήγει απόψε. Από σήμερα υπάρχουν λιγότερες από 100 συσκευές σε απόθεμα.
Μετά τα μεσάνυχτα δεν θα μπορέσετε να βρείτε κάποιο Samsung Galaxy s9 για
λιγότερο από 1.399 δολάρια Αμερικής, οπότε ενεργήστε γρήγορα και
εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτής της απίστευτης προσφοράς.»

Την σελίδα την έχω ανοιχτή 5 μέρες τώρα και κάθε μέρα μου λέει το ίδιο. Μήπως ζω στο Groundhog Day;

Εξαιρετική πλάκα έχουν τα σχόλια της …Μαριολέν Ντιμπουά και του Λουί Ντιπόν. Ειδικά ο τελευταίος γράφει (λέμε τώρα):

«Αυτό είναι το πιο χαζό σχέδιο "μάρκετινγκ".Πραγματικά, πίστευα ότι η Samsung θα ήταν πιο έξυπνη από κάτι τέτοιο. Δεν θα τους βοηθήσει να ξανακερδίσουν το μερίδιο αγοράς τους. Τους έχει ξεπεράσει η microsoft και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να κάνουν γι' αυτό. Φαίνεται σαν μια
απελπισμένη προσπάθεια για να αποκτήσουν νέους πελάτες και μειώνει σημαντικά την αξία του προϊόντος.»

Έτσι, για να καταλάβεις πόσο μάγκας είσαι εσύ που θα πάρεις ένα κινητό που κάνει 1399 δολάρια πληρώνοντας μόνο ένα – και με δωρεάν μεταφορικά, γιατί πρέπει να τους γράψεις και τη διεύθυνσή σου ώστε να πληρώνεις κανονικά και με το νόμο!

Και βέβαια, για μια φορά ακόμα, μαθαίνουμε ότι η Microsoft είναι πολύ μπροστά από την Samsung. Σα να λέμε ότι η BMW είναι πολύ μπροστά από την General Electric. Άλλωστε, κάποτε έφτιαχνε αεροπορικούς κινητήρες.

Όπως και να έχει το θέμα, θέλει πολύ προσοχή γιατί αν την πατήσεις, είναι δύσκολο να ξεμπλέξεις. Γι΄ αυτό όταν βλέπετε μια προσφορά που είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, να ξέρετε πως το πιο πιθανό είναι να είναι ακριβώς αυτό.

Πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Back To Top
×Close search
Search