skip to Main Content
Ο Κορονοϊός και τι πρέπει να γνωρίζουμε για να είμαστε ασφαλείς.

Ο Κορονοϊός και τι πρέπει να γνωρίζουμε για να είμαστε ασφαλείς.

Καθώς περνάνε οι μέρες και τα κρούσματα γύρω από την Ελλάδα αυξάνονται είναι λογικό παράλληλα να αυξάνεται και η ανησυχία στη χώρα μας .

Όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση το πιο βασικό είναι η σωστή ενημέρωση. Για όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τους κορονοϊούς, το πόσο επικίνδυνος (και για ποιους) είναι ο Covid-19 καθώς και το τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε, απαντά το κείμενο που ανεβάσαμε στο “αδερφό” Παρατύπως.

Τι είναι οι κορονοϊοί;

Οι κορονoϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσουν νόσο, τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Εάν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα τα οποία ποικίλλουν. Από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος, έως και πολύ σοβαρά.

Τί είναι ο νέος κορονοϊός;

O νέος κορονoϊός (Covid-19) αποτελεί ένα καινούριο στέλεχος κορονoϊού, που δεν είχε ανιχνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας το Δεκέμβριο του 2019.

Είναι ο καινούριος ιός ίδιος με τον ιό του SARS;

Όχι. Ο κορονοϊός ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών όπως ο ιός που προκαλεί Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS-nCoV), αλλά δεν είναι ο ίδιος ιός.

Πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος κορονοϊός Covid-19;

Η συνέχεια εδώ στο “Παρ-ατύπως”

Back To Top
×Close search
Search