skip to Main Content

Παράγοντας ηλεκτρισμό στην οροφή σου

Γράφει ο Νικόλας Μπιρμπάκος

Η κουβέντα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μεγάλη και παρότι οι αντιρρήσεις μου είναι καταγεγραμμένες, δεν υποστηρίζω πως δεν είναι κάτι που (κάποτε) μπορεί να λειτουργήσει.

Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μπαταρίες, τόσο σε ό,τι αφορά στο κόστος τους όσο και στην πραγματική διάρκεια ζωής τους – για να μη φτάσουμε στο μέγεθος. Οι ΑΠΕ έχουν και το μόνιμο πρόβλημα με την σταθερή παραγωγή ισχύος που χρειαζόμαστε σε ένα σπίτι (και όχι μόνο), την οποία καλύπτουμε με εργοστάσια Φυσικού Αερίου που δεν τα λες φτηνά ή περιβαλλοντικά υπεύθυνα…

Άλλωστε για αυτό τον λόγο γίνεται στην ουσία ο χαμός με την Τουρκία. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη.

Όταν όμως μιλάμε για ένα σπίτι ίσως θα είχε νόημα να ενσωματώσεις με κάποιον τρόπο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να είσαι και future-proof. Έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν αυτό μπορεί να γίνει στην ήδη υπάρχουσα υποδομή.

Στο βίντεο που θέλω να δείτε μπορείτε να παρακολουθήσετε το πώς μπορείς να ενσωματώσεις τα ηλιακά πάνελ στην ίδια την κατασκευή μιας σκεπής ώστε και να παράγεις ηλεκτρισμό, και να το κάνεις με μικρό κόστος εγκατάστασης, και να μπορείς να αντικαταστήσεις εύκολα ό,τι χαλάσει.

Και όλα αυτά χωρίς να φαίνεται καν ότι έχεις τέτοια εγκατάσταση!

Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο να μπορείς να καλύψεις τις ενεργειακές σου ανάγκες έτσι, όμως στο κοντινό μέλλον θα είναι ένας εύκολος τρόπος να φορτίσεις το αυτοκίνητό σου χωρίς να χρειαστεί να γεμίσεις ένα υπόγειο με μπαταρίες.

Για αυτή τη λύση περισσότερα σε άλλο άρθρο.

Back To Top
×Close search
Search