skip to Main Content

Πως να τραβήξετε επαγγελματικές φωτογραφίες αντικειμένων

Έχετε δει τις φωτογραφίες προϊόντων σε site και περιοδικά, και αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να βγάλετε τέτοιες κι εσείς, ακόμα και με την καλή DSLR σας; Η απάντηση είναι απλή.
Χρειάζεστε διάχυτο φως. Και για να το πετύχετε αυτό, κάθε φορά που το χρειάζεστε και όχι όποτε έχει σύννεφα ανάμεσα σε εσάς και τον Ήλιο, χρειάζεστε ένα light box.
Το κουτί αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι πολύ απλό, αν και πρόκειται για μια μικρογραφία ενός φωτογραφικού στούντιο.
Φανταστείτε έναν κύβο, όπου η εμπρός του πλευρά, αυτή που κοιτάτε, είναι ανοιχτή. Η πίσω πλευρά είναι ένα μεγάλο κομμάτι λευκού χαρτιού που κάνει καμπύλη προς τα μέσα και πάνω, δεξιά και αριστερά το πλαίσιο του κύβου στηρίζει ένα ημιδιαφανές χαρτί, όπως αυτά που είχαμε στο σχολείο.
Βάζεις από ένα ισχυρό φως δεξιά κι αριστερά από τις πλαϊνές πλευρές και τοποθετείς το αντικείμενο που θέλεις να φωτογραφήσεις μέσα στον κύβο.
Αυτό ήταν!
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα…
Δείτε ένα βίντεο για το πως μπορείτε να το κατασκευάσετε με υλικά που έχει το χαρτοπωλείο της γειτονιάς σας (οκ θα χρειαστείτε και τις λάμπες).


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search