skip to Main Content
Πόσο χάλια ήταν δηλαδή τα Windows 98;

Πόσο χάλια ήταν δηλαδή τα Windows 98;

Λένε πως το καλύτερο σημάδι για να καταλάβεις ότι έχεις μεγαλώσει είναι να μιλάς για κάτι που έγινε πριν 20 χρόνια και να σου φαίνεται σαν χτες.
Ε, δεν ήταν χτες! Ήταν πριν 20 ολόκληρα χρόνια όταν είχες (πολύ) πιο πολλά μαλλιά, (πολύ) πιο λίγα κιλά και από λίγους έως ελάχιστους λόγους να έχεις άγχος. Οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν να κάνουν με τον ερωτικό τομέα…
Πριν 20 χρόνια και 20 μέρες νταν την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, όταν η Microsoft παρουσίασε τα Windows 98 με τις σχετικές τυμπανοκρουσίες.
Στο τιμόνι της ήταν ακόμα ο Bill Gates, τα Windows 95 είχαν πάει περίφημα και η Microsoft ζούσε μεγάλες στιγμές. Ο κόσμος περίμενε πως και πως το νέο λειτουργικό, εκτός φυσικά από εκείνους που πάντα πιστεύουν ότι τα προηγούμενα Windows είναι τα καλύτερα!
Τα Windows 98 θα έφερναν (επιτέλους) υποστήριξη για 32-bit, θα μπούταραν απευθείας χωρίς να πατάνε πρώτα στο DOS, θα ήταν πιο γρήγορα από τα 95άρια και θα είχαν γενικώς πολλές μικρές βελτιώσεις, ειδικά στο διαδικτυακό κομμάτι .
Ένα από τα σημαντικότερα που θα έφερνε θα ήταν η καλύτερη υποστήριξη των συσκευών USB. Εδώ λοιπόν ήταν που έπεσε το περισσότερο γέλιο στην παρουσίαση και μάλιστα σε live μετάδοση.
Ο τεχνικός της Microsoft πήγε να συνδέσει μια συσκευή και το σύστημα κρέμασε! Έβγαλε εκεί την υπέροχη blue screen of death που όλοι έχου
με αντικρύσει αρκετές φορές στη ζωή μας. Δείτε οπωσδήποτε το βίντεο!
Αλλά το πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Τα 98άρια ήταν όντως πιο σταθερά, έφεραν αλλαγές (ειδικά όσοι παίζαμε ούτε που το σκεφτήκαμε να γυρίσουμε στα 95άρια) αλλά δεν είχαν αυτό το κάτι.
Ήταν, πώς να το πω, σαν κάθε νέο Golf. Είναι ίδιο με το προηγούμενο και αν δεν είσαι φανατικός της μάρκας όντως το βλέπεις.
Όταν βγήκαν τα Windows 95 ήταν σα να βλέπαμε επιτέλους κάτι νέο. Εννοείται πως οι απέναντι, του δαγκωμένου μήλου, μας έλεγαν πως όλα αυτά τα είχαν για χρόνια και πως ήταν σταθερό κλπ.
Εδώ να μοιραστώ μια προσωπική ιστορία. Τα ίδια μου έλεγε και ένας φίλος, διαχειριστής στις Τεχνικές Εκδόσεις (4 Τροχοί, Πτήση & Διάστημα, Ήχος κλπ). Πόσο σταθερά ήταν τα Apple κλπ.
«Έχεις έναν Apple να τον πειράξω;» του είπα.
«Κάτσε σε εκείνο» μου είπε.
Πέντε λεπτά μετά το είχα κρασάρει.
«Πώς το έκανες;» με ρώτησε.
«Απλό! Άνοιξα αρκετές φορές τον internet explorer μέχρι να μείνει από μνήμη» του απάντησα.
Όλα τα προβλήματα που είχατε ποτέ, να ξέρετε, αν δεν οφείλονται σε προβλήματα με το ρεύμα (τροφοδοτικό στα desktop, μπαταρία στα φορητά), κατά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι στη διαχείριση της μνήμης. Μόνο ένα 5-10% έχει να κάνει με ιούς ή συσκευές.
Όπως και να έχει όμως, και για να επιστρέψω στο θέμα μας, οι περισσότερες αλλαγές των Windows 98 ήταν under the hood και για την πλειονότητα των χρηστών εντελώς αόρατες!
Τα Windows 98 βέβαια, σιγά σιγά βρήκαν τη θέση τους, κυρίως με την SE (second edition) έκδοσή τους και πήραν την εκδίκηση που άξιζαν. Πολλοί χρήστες δεν πήγαν στα Millennium, δεν πήγαν καν στα Windows XP. Γιατί;
Γιατί δεν ήθελαν να μάθουν κάτι καινούριο. Τι άλλο;


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search