skip to Main Content
Σκάναρε φωτογραφία με το κινητό σου!

Σκάναρε φωτογραφία με το κινητό σου!

Εμείς οι παλαιότεροι της τεχνολογίας, έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε πολλά μηχανήματα. Όχι για να πουλήσουμε μούρη, αλλά γιατί όταν ξεκινούσαμε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το ταξίδι μας στα ηλεκτρόνια, τα φωτόνια και τα …βαρυόνια, δεν υπήρχε παρά ένα μηχάνημα για κάθε δουλειά.
Για παράδειγμα, ήθελες να ακούσεις τη δική σου μουσική στο αυτοκίνητο; Έβαζες ραδιοκασετόφωνο.΄
Ήθελες να ακούς τη μουσική στο λεωφορείο; Αγόραζες walkman – και έπαιζες την ίδια κασέτα. αν δεν είχε χαλάσει από τον ήλιο και τη ζέστη.
Κασέτες έγραφες με το ειδικό μηχάνημα στο σπίτι. Είτε αντέγραφες από άλλη κασέτα (αν είχες διπλοκάσετο…), είτε έγραφες τραγούδια από το ραδιόφωνο (ναι, υπήρχε αυτό το σπορ πριν το παράνομο download), είτε αν είχες δίσκους, έγραφες ένα mixtape σε πραγματικό χρόνο.
Ήθελες να βγάλεις φωτογραφία; Αγόραζες φιλμ, το έβαζες στη μηχανή και όταν τραβούσες τις 24 “στάσεις” το πήγαινες στο τοπικό φωτογραφείο, που σε χρέωνε όσα του έλειπαν για να στις εκτυπώσει, με ό.τι ρυθμίσεις ήθελε αυτός – συνήθως τις χειρότερες.
Αργότερα που οι υπολογιστές αύξησαν ισχύ κι εμείς μέγεθος πορτοφόλι, αγοράσαμε σκάνερ για να περάσουμε αυτές τις φωτό σε ένα cd (οι σκληροί ήταν ακόμα πανάκριβοι).
Έτσι μάθαμε λοιπόν, και ακόμα κουβαλάμε αυτές τις συνήθειες. Άλλωστε ο πανάκριβος σκάνερ που έχω εδώ και 15 χρόνια, είναι μια χαρά για αυτή τη δουλειά.
Επειδή όμως, είτε είστε 20άρηδες και δεν έχετε ιδέα για τι μιλάω, είτε είστε μεν στα 40-50 αλλά δεν είχατε ποτέ την τρέλα με τα μηχανήματα, υπάρχει μια σύγχρονη λύση.
Έχετε ένα σύγχρονο smartphone; Οι περισσότεροι ναι. Δε μιλάω για κάτι που κάνει 800 ευρώπουλα. Και με 200, μια χαρά γίνεται η δουλειά.
Το ίδιο μηχάνημα με το οποίο που παίρνεις τηλέφωνο, στέλνεις μηνύματα, ποστάρεις στο FB, γράφεις στο twitter, ανεβάζεις τις φωτό και τα βίντεο που τράβηξες και ακούς μουσική ή βλέπεις ταινίες, το ίδιο μηχάνημα με τη βοήθεια μιας εφαρμογής θα σε βοηθήσει να περάσεις τη νέα εποχή εκείνες τις παλιές φωτογραφίες που βρήκε σε ένα συρτάρι η μητέρα σου!
Το όνομά της: Google Photoscan, και παίζει τόσο σε Android, όσο και σε IOS.
Η διαδικασία είναι εύκολη. Τραβάτε τη φωτό (σας δίνει οδηγίες για να μην είναι στραβή ή κουνημένη), την κόβει αυτόματα, της βάζετε ό,τι φίλτρο θέλετε και μετά την σώζετε, και στο κινητό σας, και στο cloud για να μην χαθεί ποτέ.
Τεχνολογία….
Back To Top
×Close search
Search