skip to Main Content

Το επόμενο βήμα των action camera's

Ο τίτλος είναι ελαφρώς παραπλανητικός, αλλά πρώτα ας δούμε για τι μιλάμε. Το μικρό αυτό γκατζετάκι που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με βίντεο και φωτογραφίες με τα social media, έχει περίπου το μέγεθος ενός smartwatch, αλλά δε φοριέται στο χέρι.
Κρεμιέται.
Ναι, το φοράς σαν…μενταγιόν!
Οι πιο κακεντρεχείς θα πουν βέβαια πως ο τρόπος που “κοιτάζει” τον κόσμο μοιάζει σαν την οπτική γωνία που δίνουν τα στηρίγματα για action cameras που είναι φτιαγμένα για σκύλους…
Το Frontrow είναι φτιαγμένο για να το έχετε συνέχεια μαζί σας και να “τραβάει” βίντεο όλες σας τις δραστηριότητες, από την ίδια (σχεδόν) οπτική γωνία που βλέπετε κι εσείς, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, καθώς συνδέεται μέσω του κινητού σας σε YouTube, Facebook και Twitter για να κάνετε ζωντανή αναμετάδοση!
Είναι φτιαγμένο για να πάει Μύκονο…
Αν δε θέλετε όμως να γίνετε ανταποκριτής, μπορείτε να το βάλετε σε λειτουργία “Story Mode”.
Δείτε τι εννοούμε
Σε αυτή τη λειτουργία καταγράφει λοιπόν στιγμές σε βίντεο και φωτογραφίες μέσα σε ένα 24ωρο, και σας το ετοιμάζει σαν ταινία – λειτουργία που πλέον κάνουν πολλές εφαρμογές κινητών.
Μιας και πήγαμε εκεί, η αλήθεια είναι πως όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις με ένα κινητό ή μια action camera, αλλά θα πρέπει να έχεις στη μία περίπτωση το ένα χέρι απασχολημένο ή να μπλέξεις με διάφορα μενού σε μια μικρή οθονίτσα αντίστοιχα. Το Frontrow σου επιτρέπει να γίνεις Καρντάσιαν, χωρίς τηλεοπτικό συνεργείο και με τα δύο χέρια ελεύθερα! Τι να πεις μετά από αυτό;
Η μία επιφάνειά του είναι στην ουσία μια κυκλική οθόνη αφής 2 ιντσών που απεικονίζει το τι βλέπουν κάθε στιγμή οι κάμερές του (έχει μία μπροστά με αισθητήρα 8 megapixel με φακό 140 μοιρών και μία πίσω στα 5 megapixel, και οι δύο σε Full Hd, οπτική σταθεροποίηση και στα 30 fps, ενώ η ήχος εγγράφεται στερεοφωνικά).
Από εκεί μπορείς να επιλέξεις το σε ποια social media εφαρμογή θα στέλνει το βίντεο ή τις φωτογραφίες η συσκευή.
Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση με το Dropbox (ώστε να αποθηκευτούν απευθείας στο cloud τα media αρχεία) και το Spotify (εδώ δεν είμαι βέβαιος πως βρίσκω κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα).
Η εταιρία που το κατασκευάζει λέει πως αργότερα θα προκύψουν και άλλες εφαρμογές. Προς το παρόν πάντως, εννοείται πως υπάρχει η δυνατότητα, το “μενταγιόν” να συνδεθεί με iOS και Android ώστε να χειριστείς από το κινητό ή την ταμπλέτα σου όλες τις λειτουργίες!
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, η μπαταρία αρκεί για 16 ώρες περιστασιακής χρήσης, σε live stream αντέχει 2 ώρες, ενώ αν την αφήσεις να κοιμάται, θα κρατήσει δυο ολόκληρες μέρες χωρίς φόρτιση. Συνδέεται με usb-c (όπως όλα τα νέα κινητά, άρα κάπου θα βρεις καλώδιο για να φορτίσεις) από όπου θα μεταφέρεις και τα έως 32 gb αρχείων που κρατάει στη μνήμη του το FrontRow
Για να επιστρέψουμε λοιπόν στον τίτλο μας, δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα με αυτό το κρεμαστό μενταγιόν (!) όπως με μια action camera, δεν μπορείς να γράψεις τόσο καλό βίντεο όσο με ένα νέο κινητό, αλλά η ευκολία λειτουργίας και η άνεση του να το αφήνεις να κρέμεται ενώ καταγράφει, είναι κάτι τελείως νέο και μοναδικό.
Θα διακινδυνέψω να πω ότι είναι ακριβώς χρειάζονται τα social media, με όλη τη ματαιοδοξία που, αναπόφευκτα κουβαλούν.
Το μόνο που δεν είπαμε, είναι το πόσο πάει το…μαλλί. Η τιμή είναι 399 δολάρια. Αν σας ενδιαφέρει, πηγαίνετε μια διαδικτυακή βόλτα εδώ!
Δείτε ένα κατατοπιστικό βίντεο από χρήστη του προϊόντος, για να πάρετε μια πιο “χειροπιαστή” ιδέα.


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search