skip to Main Content

Το νέο Surface Pro βγήκε στην… επιφάνεια!

Με νέα χρώματα, τους νέους επεξεργαστές 12ης γενιάς της Intel αλλά και τον SQ3 που η Microsoft ανέπτυξε σε συνεργασία με την Qualcom για να μη μείνει έξω από το τρένο των ARM επεξεργαστών που η επιτυχία τους στο στρατόπεδο των Mac έχει αλλάξει την ματιά όλων μας.

Είναι προφανής λοιπόν η απόφαση της Microsoft να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και αφού ένας ARM επεξεργαστής δίνει τη δυνατότητα all day χρήσης, προίκισε τα μοντέλα που τον έχουν με εξτρά δυνατότητες.

Τα μοντέλα με τον SQ3 έχουν ενσωματωμένη τη δυνατότητα 5G (κάτι όχι και τόσο σημαντικό στα μέρη μας καθώς δύσκολα κάποιος θα πληρώσει ένα ακόμα συμβόλαιο ενώ μπορεί να δώσει internet από το κινητό του) αλλά και αρκετά κόλπα για την web camera που κάνουν την εργασία από μακριά και τα zoom meetings μια νέα εμπειρία.

Κατά τα άλλα σίγουρα δεν είναι κάτι φτηνό, προφανώς όχι κάτι πανίσχυρο, αλλά με βεβαιότητα είναι ένα προϊόν με σαφές πρόσημο προς το μέλλον.

Το νέο surface είναι ταμπλέτα και υπολογιστής μαζί με θύρες thunderbolt που ανοίγουν τον δρόμο για να το συνδέσεις με ό,τι τραβάει η όρεξή σου επιβεβαιώνοντας την τάση της βιομηχανίας ηλεκτρονικών σε σύγκλιση των δύο φορητών format. Με την αγορά πληκτρολογίου και γραφίδας έχουν τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους.

Μάλιστα έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το οικοσύστημα της Apple καθώς τρέχουν windows. Στην άλλη όχθη έχεις MacOS για τους φορητούς και IpadOS για τις ταμπλέτες, ενώ εδώ έχεις ταμπλέτα με λειτουργικό και ισχύ “κανονικού” υπολογιστή. Βέβαια χωρίς καλή κάρτα γραφικών μπαίνουν περιορισμοί, όμως ίσως το μέλλον των παιχνιδιών είναι και αυτό (όπως τόσα άλλα!) στο cloud, κάτι που σίγουρα θα αλλάξει τα πάντα στα επόμενα χρόνια.

Back To Top
×Close search
Search