skip to Main Content
Τρελά γκάζια για το νέο Sony Xperia 1

Τρελά γκάζια για το νέο Sony Xperia 1

Η αλήθεια είναι πως η Sony έχει μείνει πίσω στον αγώνα των smartphones, και σε ό,τι αφορά στις κάμερες αλλά και στην επεξεργαστική ισχύ. Το πρώτο είναι τουλάχιστο περίεργο, δεδομένου ότι δίνει τις εξαιρετικές της κάμερες σε σχεδόν όλους τους ανταγωνιστές της!

Αλλά για τον επεξεργαστή, προφανώς ήταν θέμα οικονομίας καθώς ή επέλεγε φτηνό κατασκευαστή ή επέλεγε φτηνό chip. Αυτά όμως όπως φαίνεται τελείωσαν!

Το νέο Xperia 1 θα έχει κάτω από το καπό του τον Snapdragon 865. Ξέρετε πόσα άλλα κινητά θα τον έχουν;  Μέχρι στιγμής, κανένα! Τα κορυφαία android phones με chip της Qualcomm έχουν τον 855.

Ο 865 δεν αποτελεί μόνο μια μεγάλη αναβάθμιση στην ταχύτητα, που σύμφωνα με αυτά που γράφτηκαν αρχές Αυγούστου μιλούν για αύξηση περίπου 20%. Μάλιστα αυτή έχει καταγραφεί σε συσκευές προπαραγωγής χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, άρα ίσως να μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερες διαφορές.

Σκεφτείτε ότι ο 865 τρέχει στα 2,84 GHz ενώ το μοντέλο προπαραγωγής του 865 ανέφερε ταχύτητα 1,8 Ghz. Παράλληλα ενώ και τα δύο chip είναι στα 7nm, το νεότερο έχει άλλη διαδικασία κατασκευής κάτι που ίσως επιτρέψει υπερχρονισμούς στην περιοχή των 3GHz.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε τον Φεβρουάριο του 2020 όταν και θα παρουσιαστεί επισήμως. Πάντως τα μέχρι στιγμής τεστ του 865 έχουν γίνει, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, σε πρότυπη συσκευή με android 10 και 8 Gb RAM, χωρίς να είναι βέβαιο πως έχει βελτιστοποιηθεί για αυτή την έκδοση λειτουργικού.

Λέτε να είναι το Xperia 1 το κινητό πρώτης τοποθέτησης για το νέο chip της Qualcomm;

Ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχει ο 865 είναι η εγγενής υποστήριξη του 5G, κάτι που σε άλλες χώρες που έχουν τέτοια δίκτυα είναι game changer! Στη χώρα μας πάλι…θα δείξει.

Τα άλλα χαρακτηριστικά του Xperia 1 περιλαμβάνουν γρήγορη μνήμη αποθήκευσης στα 128 bg, κάτι που συνηθίζει η Sony από όταν έβαζε αργά chip για να καλύψει κάπως την διαφορά, και οθόνη αναλογίας 21:9 με ανάλυση 1644 x 3840.

Με βάση τις 6,5 ίντσες αυτό μας κάνει 643 πίξελ ανά ίντσα.

Η Sony υποστηρίζει πως το 70% του περιεχομένου του Netflix είναι σε αναλογία 21:9 κάτι που είναι σωστό. Όμως οι περισσότεροι βλέπουν τηλεοπτικές σειρές που είναι σε αναλογία 16:9.

Το νέο Xperia 1 θα έχει 3 κάμερες στην πλάτη του και μόνο μία εμπρός. Η εμπρός είναι 8 MP και οι πίσω είναι όλες 12MP, με μια κανονική, μια wide angle και μια telephoto, αν και μόνο 2x. Με τη βοήθειά τους θα μπορεί να τραβήξει βίντεο στο κινηματογραφικό φορμά 21:9 και μάλιστα σε 4K. Όμως night mode δεν υπάρχει.

Παράλληλα ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει το frame rate, την ταχύτητα κλείστρου και την ισορροπία χρωμάτων. Ενδιαφέρον έχει η δόνηση που αισθάνεσαι όταν βλέπεις σε κάποιο βίντεο μια έκρηξη και η δυναμική αλλαγή του  κορεσμού των χρωμάτων για να κάνει την εμπειρία λίγο πιο ρεαλιστική.

Όλα αυτά όμως είναι δυνατότητες που απευθύνονται σε ένα μάλλον niche κοινό.

Κατά τα άλλα θα έχει Gorilla glass, 4 χρώματα (άσπρο, μαύρο, γκρι και μωβ), θα φορτίζει από Usb-c θύρα, θα έχει ξεχωριστό κουμπί για τις φωτογραφίες (όπως όλα τα Sony τηλέφωνα) και η μπαταρία του θα φτάνει τις, μάλλον λίγες, 3300mAh.

Back To Top
×Close search
Search