skip to Main Content

Υπάρχει χώρος να παίξεις μπάλα στο διαστημόπλοιο Enterprise;

Εντάξει, ισχύει ότι Space is the final frontier, αλλά σε πιο πρακτικό επίπεδο πόσο μεγάλο είναι το τελευταίο διαστημόπλοιο Enteprise, το καμάρι του αστροστόλου της Ηνωμένης Ομοσπονδίας Πλανητών; Το τελευταίο γιατί τα προηγούμενα έχουν καταστραφεί μερικές φορές.

Προφανώς το video που αλιεύσαμε απευθύνεται σε φανατικούς Trekkies αλλά ας το δείτε και εσείς οι λιγότερο φανατικοί τουλάχιστο για την προσέγγιση του δημιουργού του να βρει πόσο χώρο έχει ο καθένας από τους ενοίκους ενός φανταστικού διαστημοπλοίου. Με βάση όσα έχουμε δει στην τηλεοπτική σειρά και τις ταινίες καθώς και την καταγραφή των τετραγωνικών όπως προκύπτουν από τα …blueprints (ναι, υπάρχουν στο διαδίκτυο blueprints για το Enterprise).

Στη σειρά λοιπόν τα διαμερίσματα για το πλήρωμα έχουν διαστάσεις στούντιο στην καλύτερη περίπτωση ενώ ακόμα και ο captain Picard έχει ένα μαζεμένο “σπίτι”.

Με μήκος 642,5 μέτρα, μέγιστο πλάτος 463,73 μέτρα, ύψος 195,73 μέτρα και 42 καταστρώματα, το USS Enterprise έχει πλήρωμα 1000 ατόμων. Αν το καλοσκεφτείς, συγκρίνοντας αυτά τα δύο νούμερα με ανάλογα από πολιτικά πλοία όπως υπερωκεάνια ή στρατιωτικά πλοία όπως αεροπλανοφόρα, περιμένεις να είναι σχετικά έως πολύ …άδειο.

Πόσο όμως; Δείτε το βίντεο για να σας λυθεί η απορία! Για να έχετε πάντως ένα μέτρο σύγκρισης που χρησιμοποιείται και στο βίντεο, ένα αεροπλανοφόρο της τάξης του Nimitz έχει μήκος 332,8 μέτρα, πλάτος 76,8 μέτρα και πλήρωμα 6000 άτομα…

Βέβαια κανείς δεν ξέρει πόσοι πολίτες είναι πάνω στο Star Treck. Και μαντεύω πως είναι δύσκολο να μάθει κανείς!

Back To Top
×Close search
Search