skip to Main Content
Give Me Some Juice! *

Give me some juice! *

Ό,τι κινητό και να έχεις, ένα είναι βέβαιο: το πιο σημαντικό είναι το πόσο “κρατάει”!
Όταν είναι φρέσκο, το προσέχεις περισσότερο και από σχέση 10 ημερών, το χαϊδεύεις, το κανακεύεις και περηφανεύεσαι ότι έχει πολύ καθαρή οθόνη, έχει την καλύτερη κάμερα και – φυσικά – ότι η μπαταρία του κρατάει για 2 ολόκληρες μέρες, όσο χρόνο κι αν περάσεις στο facebook.
Επειδή όμως αυτή η περίοδος του…μήνα του μέλιτος είναι σύντομη, το πολύ στο 6μηνο αρχίζουν τα προβλήματα, ακριβώς με την αυτονομία του αγαπημένου σου, και αυτοκόλλητου στα χέρια σου πλέον, αξεσουάρ.
Δυστυχώς, για το τηλέφωνο που έχεις και που από εκεί που έβγαζε γύρω στις 36 ώρες, τώρα με το ζόρι βγάζει το 18ωρο, με προοπτική να το φτάσει στο 10ωρο, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.
Μία λύση είναι να αλλάξεις μπαταρία. Λύση φτηνή, αλλά συχνά αδύνατη, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές δε σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα – εκτός κι αν πας στα, πανάκριβα, σέρβις τους.
Η πιο συνηθισμένη λύση, και αυτή που εφάρμοζα για περισσότερο από έναν χρόνο, είναι κυκλοφορείς με μια μπαταρία στην τσάντα σου – πως το κάνουν οι γυναίκες με το κραγιόν; Κάπως έτσι.
Εγώ το είχα πάει και ένα βήμα παραπέρα, καθώς το παλιό μου S4 άντεχε γύρω στις …6 ώρες, και μαζί με την μπαταρία έσερνα και τον φορτιστή, τον οποίο τον έβαζα σε όποια πρίζα έβρισκα, ακόμα κι αν ήταν για 20 λεπτά!
Όμως, αυτά τα γιατροσόφια έχουν χρήση στο παλιό κινητό.
Τι πρέπει να κάνουμε όμως, για να μη φτάσουμε ως εκεί γρήγορα, ή τουλάχιστο να καθυστερήσουμε το “μοιραίο” όσο περισσότερο γίνεται;
Πρώτα πρώτα μην ακούς τους πωλητές – ειδικά αυτούς που έχουν περάσει τα 35. Δε χρειάζεται να φορτίσεις το κινητό σου στο 100%! Ακόμα πιο σημαντικό είναι το να μην το αφήνεις να …ψοφάει. Ειδικά το δεύτερο, κάθε φορά που συμβαίνει, μικραίνει τη χωρητικότητα της μπαταρίας!
Το ιδανικό είναι να βρίσκεσαι κάπου ανάμεσα στο 30 και το 80%, αν είναι εφικτό. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν φορτίζεις το κινητό σου συχνά μέσα στη μέρα, για λίγη ώρα.
Μία εξαίρεση μόνο: Κάθε 2-3 μήνες άσε την μπαταρία να αδειάζει μία φορά, καθώς σε πολλές συσκευές αυτό κάνει τη μέτρηση της αυτονομίας πιο αξιόπιστη.
Κάτι άλλο, που σπάνια προσέχουμε, είναι οι θήκες προστασίας.
Ναι, καλά διαβάσατε, οι θήκες που αγοράσαμε για να μη μας αποχαιρετήσει πριν την ώρα του, δεν του κάνουν καλό όταν φορτίζει. Ο λόγος; Λειτουργούν σαν το μπουφανάκι που σου έλεγε η μαμά να βάλεις για να βγεις ώστε να μην πουντιάσεις, ακόμα κι όταν έξω ο Σεπτέμβρης είχε 22 βαθμούς το βραδάκι!
Όταν φορτίζουμε το κινητό μας, είναι φυσιολογικό το να ζεσταίνεται, όμως ο κατασκευαστής έχει προβλέψει και το να δροσίζεται. Εκτός κι αν έχεις βάλει μια θήκη…
Η θήκη δυσκολεύει την απαγωγή θερμότητας, κάτι που δεν αρέσει, ούτε στην πλακέτα του κινητού, ούτε στην μπαταρία του.
Το περίεργο είναι πως το πρόβλημα αυτό το συναντάμε και σε πολλές εργοστασιακές θήκες, κάτι που αποδεικνύει πως, μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος !
Το τελευταίο που πρέπει να προσέχετε είναι και το πιο δύσκολο. Αποφεύγετε να φορτίζετε τη συσκευή σας από άλλον φορτιστή – ειδικά αν αυτός είναι σε “λάθος” αμπέρ.
Αν και όσο περνάει ο καιρός, αυτό το πρόβλημα όλο και γίνεται λιγότερο σημαντικό λόγω των κυκλωμάτων φόρτισης στις συσκευές, ενώ πλέον υπάρχουν στο εμπόριο πολλές πρίζες με θύρες USB που δίνουν ανάλογα με τη συσκευή ακόμα και 3 αμπέρ και παράλληλα έχουν ενσωματωμένη τη δυνατότητα της παύσης όταν φτάσουμε το 100%, υπάρχει πάντα η πιθανότητα σε μια στιγμή… απόγνωσης να βρεις έναν παλιότερο φορτιστή, που δε θα σταματήσει τη φόρτιση, “αυτοκτονώντας” την μπαταρία σας!
Με αυτά στο νου σας, πορευθείτε τέκνα μου…
*Give me some juice, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: δώσε μου λίγη ακόμα διάρκεια


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search