skip to Main Content
Αλλάζουν οι ισορροπίες στα επί πληρωμή κανάλια;

Αλλάζουν οι ισορροπίες στα επί πληρωμή κανάλια;

Μέχρι τώρα, για να δεις αθλητικές μεταδόσεις έπρεπε να έχεις Nova, Cosmote Tv ή να έχει πάρει τα δικαιώματα κάποιων αγώνων η ΕΡΤ. Τα πράγματα όμως, όπως φαίνεται αλλάζουν!
Πρώτα πρώτα, ήδη έχει ανακοινωθεί πως στο παιχνίδι μπαίνει η Vodafone, μέσω της υπηρεσίας Vodafone Tv, καθώς συμφώνησε με τη Nova και με 13,6 ευρώ το μήνα επιπλέον, μπορείς να βλέπεις τα αθλητικά κανάλια. Κάτι που πέρασε στα ψηλά, είναι πως το καλοκαίρι ανακοινώθηκε πως η Wind επίσης θα υλοποιήσει πλατφόρμα προβολής του τηλεοπτικού περιεχομένου της Nova.
Σσε αντίθεση όμως με τη Vodafone, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση με κάθε τρόπο (ταμπλέτα, υπολογιστή, κινητό, smart tv) και όχι μόνο με τον ειδικό δέκτη που χρειάζεται για τους άλλους παρόχους – αν και ως έναν βαθμό, Nova και Cosmote δίνουν παρόμοια δυνατότητα. Πάντως, μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε αν η Wind θα δείχνει μόνο τα αθλητικά, ή αν θα δείξει κι άλλα κανάλια από το μπουκέτο της Nova.
Άγνωστο είναι επίσης και το κόστος, αν και αναμένεται να είναι χαμηλό, καθώς η Wind χτυπάει τις τιμές εδώ και καιρό.
Να σημειώσουμε πως εδώ και λίγες ημέρες έχει ανακοινωθεί πως, Vodafone και Wind ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών. Ο κάθε πάροχος θα υλοποιήσει διαφορετικά κομμάτια του δικτύου, και ο ένας θα παραχωρεί δωρεάν την πρόσβαση στον άλλον. Ο στόχος είναι φυσικά, το δίκτυο του Cosmote που αυτή τη στιγμή παίζει χωρίς αντίπαλο.
Η προσωπική μου εμπειρία, ως συνδρομητής Vodafone triple play, είναι πως δεν μπορώ να βάλω VDSL επειδή στην περιοχή μου, μόνο ο Cosmote έχει δίκτυο, από το οποίο όμως δεν μπορεί να περάσει το Vodafone Tv!
Ναι, καλά διαβάσατε. Ή θα έχω VDSL ή IPTV. Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί μόλις, είτε η Vodafone, είτε η Wind περάσουν οπτική ίνα από τον δρόμο μου – και μπει ένα μικρό κουτί δίπλα σε αυτό του Cosmote κοντά στο σπίτι μου. Μέχρι τότε, διαλέγω IPTV λόγω…κόρης.
Το ερώτημα είναι, τι κερδίζει από αυτά η Nova, καθώς, εκτός από το τηλεοπτικό περιεχόμενο, ως πάροχος σταθερής τηλεφωνίας και internet είναι ανταγωνιστής. Όπως και να έχει το θέμα όμως, όλα αυτά θα μας δώσουν είτε καλύτερες υπηρεσίες, είτε χαμηλότερα κόστη. Εκτός κι αν φέρουν και τα δύο!


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search