skip to Main Content
Επηρεάζει η Κλιματική Αλλαγή την ψυχολογική μας κατάσταση;

Επηρεάζει η Κλιματική Αλλαγή την ψυχολογική μας κατάσταση;

Μπορεί να ακούγεται σαν τη γνωστή καραμέλα, αλλά η Κλιματική Αλλαγή υπάρχει, ανεξάρτητα από το αν μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Υπάρχει δηλαδή, αλλά δεν είναι απαραίτητα ταινία του Hollywood.

Ούτως ή άλλως, το Κλίμα της Γης εξαρτάται από τόσο πολλούς παράγοντες που στην πραγματικότητα δεν μπορείς να πεις πως είναι «σταθερό». Σίγουρα η ζωή μας δεν είναι αρκετά μεγάλη σε διάρκεια ώστε να μπορεί να αποτελέσει μέτρο της αλλαγής αυτής. Ωστόσο, σε αυτό ακριβώς το χρονικό παράθυρο των μερικών δεκαετιών μπορούν να παρατηρηθούν σημαντικές αλλαγές στο Κλίμα.

Επειδή το θέμα αυτό ενδιαφέρει το κοινό, αποφασίσαμε εδώ στο YourTechTrend να το προσεγγίσουμε με τρόπο επιστημονικό αλλά και ειδησεογραφικό, γι΄ αυτό και θα επανερχόμαστε συχνά.

Με αυτή την έννοια, η μελέτη που δημοσίευσε το M.I.T. πριν ένα χρόνο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συνδέει την θερμοκρασία και την Κλιματική Αλλαγή με την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου, και μάλιστα για μεταβολές που παρατηρούνται σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την έρευνα του αμερικάνικου πανεπιστημίου οι υψηλές θερμοκρασίες, ή ακόμα και οι αυξανόμενες θερμοκρασίες, σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση ψυχολογικών προβλημάτων. Οι ερευνητές εξέτασαν τους κλιματολογικούς παράγοντες που αισθανόμαστε περισσότερο: την θερμοκρασία και την υγρασία.

Η έρευνα διήρκησε 30 ημέρες και παρακολούθησε δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Το εντυπωσιακό ήταν πως η έκθεση σε θερμότερες θερμοκρασίες και υψηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης την εποχή εκείνη προκάλεσε αυξημένη πιθανότητα αναφοράς των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα για κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.

Στο διάστημα που διήρκεσε η έρευνα, η θερμοκρασία κινούνταν ανάμεσα σε 25 και 309 βαθμούς Κελσίου. Όταν ανέβαινε περισσότερο παρατηρήθηκε αύξηση στην πιθανότητα παρουσίασης ψυχολογικών προβλημάτων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Back To Top
×Close search
Search