skip to Main Content
Οι ταινίες του Apple TV+ θα βγαίνουν πρώτα στα σινεμά

Οι ταινίες του Apple TV+ θα βγαίνουν πρώτα στα σινεμά

Τα περιοδικά Wall Street Journal και Variety αναφέρουν ότι η Apple σκέφτεται να βγάζει τις ταινίες της πρώτα σε αίθουσες στις ΗΠΑ ( και αλλού; ) και μετά στο αναμενόμενο Apple TV+, που θα «ανοίξει» την πρώτη Νοεμβρίου.

Η πρώτη ταινία που θα βγει πρώτα στα σινεμά είναι το «The Elephant Queen» για το οποίο γράψαμε κι εμείς πριν λίγα 24ωρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα βγει σε αίθουσες της Νέας Υόρκης στις 18 Οκτωβρίου και 2 εβδομάδες αργότερα θα το βρούμε πάλι στο Apple TV+. Θα ακολουθήσουν στις 22 Νοεμβρίου το «Hala», μια οικογενειακή ταινία, και μια δραματική ταινία με τίτλο «The Banker».

Και οι δύο ταινίες θα «ανέβουν» στο Apple TV+ ένα μήνα μετά την προβολή τους στους κινηματογράφους. Εδώ λοιπόν η Apple έχει άλλη προσέγγιση από το Netflix (και παρόμοια με του Amazon) που επιλέγει να προβάλει τις ταινίες παραδοσιακά ενώ ταυτόχρονα τις δίνει και στο stream.

Όπως είναι λογικό, αυτή η κίνηση δεν έχει και τρελούς οπαδούς στον χώρο των ιδιοκτητών αιθουσών που έτσι χάνουν προφανώς ένα μέρος της πιθανής τους πελατείας – αν και εγώ πάντα θα προτιμώ την μεγάλη οθόνη του σινεμά σε σχέση με την μικρότερη (παρότι 65άρα) του σαλονιού μου.

Η απόφαση της Apple να δώσει πρώτα τις ταινίες στις αίθουσες είναι βέβαιο πως ικανοποιεί τους επαγγελματίες του χώρου, ενώ όσοι θέλουν να τις δουν δεν θα είναι υποχρεωμένοι να γίνουν συνδρομητές στο Apple TV+. Βέβαια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Αμερικανού γίγαντα, όσοι αγοράσουν iPhone, iPad, Mac ή Apple TV (το κουτάκι δηλαδή) θα έχουν την υπηρεσία stream δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο!

Αν έχετε την απορία για την πρεμούρα που έχουν οι τρεις μη παραδοσιακοί παραγωγοί ταινιών να δίνουν το καλοπληρωμένο τους υλικό στα κανονικά μέσα διανομής, η απάντηση είναι απλή: Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούν οι ταινίες να συμμετέχουν στις διαδικασίες των βραβείων…

Back To Top
×Close search
Search