skip to Main Content
Το πιο Hot Drone είναι DJI (φυσικά)

Το πιο hot drone είναι DJI (φυσικά)

Τι να πεις για το πιο μικρό drone της DJI; Με βάρος μόλις 249 γραμμάρια και λιλιπούτειες διαστάσεις, καταφέρνει να χωρέσει σχεδόν όλη την τεχνολογία της DJI.

Πρώτα πρώτα το βάρος. Τα 249 γραμμάρια είναι ακριβώς ένα λιγότερο από το όριο που στις ΗΠΑ δε χρειάζεται να το «δηλώσεις». Μην κοιτάτε που εδώ είμαστε ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει! Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορείτε να το πετάξετε πάνω από τον αεροδιάδρομο του Ε. Βενιζέλος.

Απλά, επειδή ανήκει στην κατηγορία “Παιχνίδι”, μπορεί και να την γλιτώσετε αν το πάτε κάπου που δεν επιτρέπεται.

Πείτε ότι το πήρατε από τα… Jumbo!

Στις ΗΠΑ πάντως τα πιο βαριά, άνω των 250 γραμμαρίων, drone πρέπει να δηλωθούν και να πάρεις ειδική άδεια ανάλογα με την περιοχή που θα πετάξεις.

Παρότι πολύ μικρό όμως το Mavic Mini έχει και 2,7K κάμερα με αισθητήρα 1/2.3″ (FOV 83° και f/2.8) και gimbal τριών αξόνων για αυτήν με ηλεκτρονικό κλείστρο με ταχύτητα 4-1/8000s. Τα 2,7K γράφει με 30 fps και σε Full HD με 60 fps.

Το Mavic mini ενσωματώνει δέκτη GPS+GLONASS και με την στάνταρ μπαταρία πετάει για έως 30 λεπτά. Υπολογίστε εσείς γύρω στα 20 όμως γιατί ένα κόντρα αεράκι μπορεί να κάνει μεγάλη…ζημιά στην αυτονομία και την τσέπη σας!

Σε αυτά τα λεπτά μπορεί να πάει μέχρι 4 χιλιόμετρα από το χειριστήριό σας ενώ εσείς τα βλέπετε όλα στο κινητό σας και μάλιστα με ανάλυση 720, 30 fps, υπεραρκετή για να ξέρετε τι κάνει.

Λόγω μεγέθους δεν έχει αισθητήρες αποφυγής εμποδίων βέβαια, οπότε θέλει λίγη προσοχή. Κάτι που μάθαμε από τον Ευτύχη Μπλέτσα όμως είναι ότι άλλη τεχνολογία σύνδεσης με το χειριστήριο έχει στις ΗΠΑ και άλλη στην Ευρώπη. Το FCC πρότυπο των ΗΠΑ επιτρέπει σχεδόν διπλάσια εμβέλεια από το CE της Ευρώπης.

Οπότε αν πάτε Αμερική ή αν έχετε φίλο εκεί, πείτε του να σας το φέρει!

Η εφαρμογή δεν έχει όλα τα καλούδια που έχουν τα μεγαλύτερα, όμως αν το πάρετε να δοκιμάσετε την cinematic λειτουργία. Όλοι λένε πως το αποτέλεσμα είναι πραγματικά κινηματογραφικό!

Αν το πάρετε και γυρίσετε κάτι για το YouTube στείλτε το και σε μας. Το βίντεο, όχι το drone!

Το Mavic Mini κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: την Mavic Mini Standard η οποία περιλαμβάνει ένα έξτρα σετ έλικες, ένα χειριστήριο, μία μπαταρία και τα απαραίτητα καλώδια/εργαλεία, αλλά και την έκδοση Mavic Mini More Combο η οποία περιλαμβάνει τρία έξτρα σετ έλικες, τρεις μπαταρίες, προστατευτικά (Propeller Guards), ένα σταθμό φόρτισης (hub), ένα χειριστήριο και τα απαραίτητα καλώδια/εργαλεία.

Η διαφορά τους είναι μόλις 100 ευρώ – γύρω στα 399 το απλό, 499 το «ενισχυμένο». Προσωπικά για τις εξτρά μπαταρίες και τον σταθμό φόρτισης και μόνο δεν αξίζει να μην πάρεις το ακριβό.

Σε ό,τι αφορά στα drone και τις action cameras, μία μπαταρία ίσον καμία!

Back To Top
×Close search
Search