skip to Main Content
Πόσα βγάζει η Samsung από κάθε…iPhone X;

Πόσα βγάζει η Samsung από κάθε…iPhone X;

Για να σας προλάβω, όχι, δεν έχω κάνει κάποιο λάθος στον τίτλο. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η Samsung όντως θα βγάζει λεφτά από κάθε iPhone X!
Η νοτιοκορεάτικη εταιρία προμηθεύει τις OLED οθόνες και τα NAND τσιπάκια μνήμης για τα iPhone X, μια «εργολαβία» που έχει αναλάβει πρακτικά από το πρώτο iPhone, και που ακόμα και η μήνυση της Apple για κλοπή πατεντών το 2011 δεν σταμάτησε. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, κάθε iPhone 7 με 32gb μνήμη, απέδιδε 219,80 δολάρια στην Samsung.
Γιατί όμως η Apple παραγγέλνει τόσα πολλά στη Samsung, τον μεγαλύτερό της αντίπαλο;
Η απάντηση είναι πως, απλά δεν έχει άλλη επιλογή καθώς αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος κατασκευαστής που μπορεί να παραγάγει σε μεγάλες ποσότητες OLED οθόνες, ενώ την ίδια θέση έχει και για τα NAND και DRAM τσιπ. Η αλήθεια είναι βέβαια και πως οι Νοτιοκορεάτες χρειάζονται την Apple, γιατί πρέπει να πουλήσουν σε κάποιον τις ποσότητες που τα νέα τους εργοστάσια κατασκευάζουν…
Σύμφωνα με το macrumors, ένα από τα πιο γνωστά site για τους φίλους της Apple, κάθε iPhone X που θα πουλιέται, θα αποδίδει στην Samsung 110 δολάρια. Δεδομένου πως αναμένεται να πουληθούν 130 εκατομμύρια iPhone έως το καλοκαίρι του 2019, το ποσό που θα μπει στα ταμεία της Samsung, αναμένεται να φτάσει στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια!
Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα η νοτιοκορεατική εταιρία να κερδίσει από τις πωλήσεις του ανταγωνιστή της περισσότερα από όσα από το δικό της S8. Πραγματικά, παρότι κερδίζει 202 δολάρια από κάθε S8, δεν αναμένεται να πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια κινητά στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Τι φτιάχνει λοιπόν η Samsung για το iPhone X; Όχι πολλά. Την οθόνη, τις μνήμες και, μετά από άδεια της Apple, και τον επεξεργαστή…
Όπως φαίνεται, ο καλύτερος πελάτης της Samsung είναι ο μεγαλύτερός της ανταγωνιστής, η Apple, και οι δυο τους μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν.


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search