skip to Main Content
Πώς μας βουτάνε τα λεφτά με τα διάφορα 801;

Πώς μας βουτάνε τα λεφτά με τα διάφορα 801;

Νομίζεις πως είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσουν. Ότι είναι μια διευκόλυνση. Και πως δεν κοστίζουν.
Εδώ στο τελευταίο, είναι το λάθος σου…
Ήρθε ο λογαριασμός του σταθερού τηλεφώνου μου, 13 ευρώ περισσότερα από όσο θα έπρεπε. Όπως ήταν λογικό, άρχισα να ψάχνω τι συνέβη και χρεώθηκα παραπάνω.
Όχι, δεν είχα ξεπεράσει τα κινητά ή τα διεθνή. Ούτε την είχα πατήσει με το να καλώ ξένα κινητά στην Ελλάδα, που να ξέρετε ότι έχει χρέωση. Μόνο όταν το κινητό ξένης χώρας βρίσκεται σε άλλη από τη δική σου είναι σαν εθνική κλήση κινητού.
Προσέξτε το αυτό! Την πάτησα και έμαθα.
Λοιπόν, αυτά τον προηγούμενο μήνα.
Αυτόν εδώ έμαθα ότι αν πάρεις στο 8015003000 την Microsoft Hellas και μιλήσεις για 10 λεπτά σε έναν όχι ιδιαίτερα ευγενή υπάλληλο, πληρώνεις 4 ευρώ (24 ευρώ την ώρα!!) και το ίδιο σου κοστίζει αν καλέσεις στο 8011181081 την Sony.
Εννοείται ότι αν καλέσεις στο 6ψήφιο την Πειραιώς χρεώνεσαι, αναλογικά για την ώρα που θα μιλήσεις, τα μαλλιοκέφαλά σου.
Θα μου πείτε, δεν το ήξερες; Μωρέ το ήξερα ότι δεν είναι δωρεάν, αλλά δεν ήξερα το ΠΟΣΟ ακριβώς είναι η χρεώση. Είχα μείνει με την εντύπωση πως είναι μια αστική μονάδα.
Αμ δε!
Όταν έχετε πρόγραμμα χρήσης στο σταθερό με δωρεάν κλήσεις σε όλα τα σταθερά όλων των παρόχων, τότε πρέπει να προσέξετε όταν θα καλέσετε έναν αριθμό 801 γιατί θα χρεωθείτε.
Δηλαδή οι αριθμοί 801, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στις δωρεάν κλήσεις προς όλα τα σταθερά που δίνουν οι εταιρείες και σας πηδ… εχμ, συγνώμη, χρεώνουν κανονικά όπως φαίνεται κι από έναν αντίστοιχο λογαριασμό όταν τον δείτε προσεχτικά.
Σε αρκετές περιπτώσεις μπορείτε να καλέσετε σε κανονικό σταθερό – και αυτό πρέπει να κάνετε όταν έχετε τη δυνατότητα. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε; Εδώ, υπάρχει πρόβλημα, γιατί η Microsoft για παράδειγμα δε δίνει αυτή τη δυνατότητα (η Πειραιώς, προς τιμή της το κάνει).
Κι αν τη δίνει, μάλλον το έχει καλά κρυμμένο κάπου βαθιά στο site της…


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search