skip to Main Content
Ό,τι και να κάνουμε ο γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με την Ανδρομέδα

Ό,τι και να κάνουμε ο γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με την Ανδρομέδα

Οκ, τώρα που το βγάλαμε αυτό από τη μέση βάλτε στο μυαλό σας πως θα είναι το μικρότερο πρόβλημα για το ανθρώπινο είδος – αν έχουμε δηλαδή επιβιώσει ως τότε και δεν έχουμε εξαφανιστεί, είτε από μετεωρίτη, είτε από πυρηνικό πόλεμο.
Το βασικό μας πρόβλημα τότε θα είναι ότι την ίδια περίοδο πάνω κάτω, ο Ήλιος μας θα ετοιμάζεται να γίνει πρώτα Κόκκινος γίγαντας και μετά Λευκός νάνος.
Για το τελευταίο ήδη έρευνες έχουν δείξει πως μάλλον η Γη θα τη γλιτώσει, καθώς αφού, καθώς θα πέφτει η μάζα του Ήλιου, αυτή θα αλλάζει τροχιά πηγαίνοντας όλο και πιο μακριά, κάτι που θα τη βοηθήσει να αποφύγει τη φάση του Κόκκινου γίγαντα.
Βέβαια ο Ερμής και η Αφροδίτη την έχουν βάψει…
Αν υποθέσουμε πως υπάρχουμε ακόμα και έχουμε φτάσει στην εξέλιξη να παίρνουμε την ενέργειά μας απευθείας από τον Ήλιο, τότε αντιλαμβάνεστε πως το μικρότερό μας πρόβλημα θα είναι το ότι ο γαλαξίας μας θα συγκρούεται με τον κοντινότερο γείτονά του.
Εκτός κι αν έχει γίνει πραγματικότητα το Star Trek! Αλίμονο όμως αν τελικά ο Lukas είχε δει το μέλλον….

Πάντως σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση Milky Way (αν δεν το ξέρετε, αυτό είναι το όνομα του γαλαξία μας) και Ανδρομέδας, ο χορός θα κρατήσει μερικά εκατομμύρια χρόνια και θα κάνει τον βραδινό ουρανό πολύ πιο εντυπωσιακό καθώς για μερικές χιλιετίες θα βλέπεις έναν γαλαξία να γεμίζει το μεγαλύτερο μέρος του οπτικού μας πεδίου.
Ωστόσο καθώς οι γαλαξίες είναι κυρίως κενές περιοχές, η πιθανότητα να τρακάρουμε εμείς ή κάποιος στο ηλιακό μας σύστημα με άλλον πλανήτη ή άστρο είναι μαθηματικά μικρή. Με άλλα λόγια, η σύγκρουση θα είναι «βαρυτική» επηρεάζοντας τις τροχιές και το τελικό σχήμα του γαλαξία που θα προκύψει – το οποίο θα είναι ελλειψοειδές.
Στο εντυπωσιακό βίντεο που θα δείτε φαίνεται πως από μελέτες που έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί πως υπάρχουν μερικά λάθη, τα οποία προκύπτουν από το γεγονός πως τελικά ο γαλαξίας της Ανδρομέδας δεν είναι τελικά πιο μεγάλος από τον δικό μας.
Όχι ότι σας νοιάζει αυτό βέβαια. Απλά, το βίντεο αυτό αν ξαναφτιαχτεί, θα έχει λίγο διαφορετικά γραφικά.
Ούτως ή άλλως κανείς μας δε θα είναι εδώ για να το δει να συμβαίνει. Εκτός κι αν πιστεύετε στον Βουδισμό βέβαια…
Με την ευκαιρία να σας πω ότι με λίγη προσπάθεια και ένα μέτριο τηλεσκόπιο (όχι όμως αυτό που πουλάει το Τζάμπο) μπορείτε και τώρα να δείτε την Ανδρομέδα στον νυχτερινό ουρανό.

Source: wix

Back To Top
×Close search
Search