skip to Main Content
Έχω ένα κινητό που τρέχει λογισμικό 4.1.2 και όταν καλώ δεν με ακούν

Έχω ένα κινητό που τρέχει λογισμικό 4.1.2 και όταν καλώ δεν με ακούν

Ο τίτλος είναι από μια διαφήμιση του «Γερμανού». Ο πρωταγωνιστής (υποτίθεται πως) έχει ένα πρόβλημα και παίρνει τηλέφωνο μια φίλη του, που εμπιστεύεται για διάφορα θέματα, η οποία όμως δεν έχει ιδέα από τεχνολογία.
Προφανώς η διαφήμιση θέλει να δείξει πως μόνο οι υπάλληλοι του «Γερμανού» ξέρουν από τεχνολογία και πως ο κάθε ένας ξέρει μόνο για τον τομέα που εργάζεται και για τίποτα άλλο.
Το βασικό πρόβλημα με τη διαφήμιση όμως, είναι αλλού.
Ας δούμε την ερώτηση του νεαρού – που πήρε έτοιμη από τους υπαλλήλους του «Γερμανού», όπως φαίνεται και στο video. Έχει ένα smartphone που τρέχει λογισμικό 4.1.2 και δεν τον ακούν όταν παίρνει τηλέφωνο. Φταίει το μικρόφωνο, το λειτουργικό; Τι φταίει, να θέλει κανένα update;
Ας παρακάμψουμε επίσης το ότι φαίνεται πως όλο το πράμα είναι στημένο, γιατί ο τύπος ξέρει πως να στηθεί σε κάμερα και η κοπέλα στην άλλη άκρη της γραμμής δεν κάνει ούτε ένα τόσο δα σαρδαμάκι.
Τη λύση φαίνεται πως θα δώσει ο Πάνος, σύμβουλος service στο «Γερμανό», σύμφωνα με το σενάριο της διαφήμισης.
Επιστροφή στην ερώτηση, την οποία σίγουρα δεν έγραψε άνθρωπος που ξέρει από κινητά. Πρώτα πρώτα, δεν αναφέρει το ποιο λειτουργικό έχει (όσοι ξέρουμε καταλάβαμε Android 2012 ή IOS από το 2010) αλλά κύρια γιατί, τι σχέση έχει αυτό με το ότι δεν…δουλεύει το μικρόφωνο; Πάντως, να ενημερώσω τον σεναριογράφο πως ένα update δεν πρόκειται να λύσει αυτό το πρόβλημα, γιατί το πιθανότερο, όταν είσαι στο 4.1.2 και δεν έχεις πάρει καν το 4.2.2 πχ σε android, εκτός που η συσκευή σου είναι έναν τεχνολογικό αιώνα πίσω, αποκλείεται να παίρνει κάποια νεότερη έκδοση λειτουργικού.
Ίσως όμως ένα restart will do the trick, καθώς πολλοί έχουν την κακή συνήθεια να μην επανεκκινούν ποτέ το κινητό τους. Κι αν όχι αυτό, μια επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Πολύ θα ήθελα να ακούσω ωστόσο την απάντηση του νεαρού υπαλλήλου του «Γερμανού». Κρίμα που η διαφήμιση δε μας τη χαρίζει! Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, για να μάθω κι εγώ κάτι, έστω και σε προχωρημένη ηλικία…
Θα μπορούσα να πάω όμως σε ένα κατάστημα και να την θέσω εγώ ο ίδιος!


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search