skip to Main Content
Ο εγκέφαλός μας εξελίχθηκε στο να ζητάει παχυντικές τροφές

Ο εγκέφαλός μας εξελίχθηκε στο να ζητάει παχυντικές τροφές

Ποιος σας είπε ότι έχει σταματήσει η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους;
Λάθος!
Κι αν τα άκρα μας δε μεγάλωσαν, δεν μπορούμε να κρατήσουμε την αναπνοή μας κάνα μισάωρο και δεν τρέχουμε με 80 χλμ την ώρα, οι εγκέφαλοί μας εξελίχθηκαν.
Όχι μόνο στην εξυπνάδα καθώς είναι γνωστό πως έχει ανέβει ο μέσος όρος του IQ, αλλά στα γούστα στο φαγητό!
Ο εγκέφαλός μας έχει εξελιχθεί στο να προτιμά λιπαρές και γεμάτες υδρογονάνθρακες τροφές. Δηλαδή δεν φταίτε εσείς που τρώτε χάμπουργκερ, τηγανιτές πατάτες, ντόνατ και τσιζκέικ.
Αυτό να πείτε στον διαιτολόγο, όταν πάτε για δίαιτα…

Πώς δουλεύει αυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην «ανταμοιβή» που έχει ο εγκέφαλος κάθε φορά που καταναλώνουμε τέτοια τροφή. Μοιάζει με τη διαδικασία που μας κάνει να παίζουμε φρουτάκια στα μαγαζιά.
Ο ήχος και τα χρώματα όταν κερδίζεις, πατούν τον διακόπτη της ανταμοιβής στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να μένουμε στο τέλος χωρίς λεφτά…
Βέβαια, αυτό με την ανταμοιβή δε φτάνει. Ο εγκέφαλός μας θέλει να ξέρει πως τρώμε κάτι με μπόλικη ενέργεια, αλλά δεν κινδυνεύουμε κιόλας. Οπότε, όταν κάθεσαι στον καναπέ σου, βραδάκι, βλέποντας την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά και μασουλάς πίτσα, όλα είναι τέλεια για τον εγκέφαλό σου!

Γιατί κάπου βαθιά μέσα μας όλοι κουβαλούμε την αγάπη για τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, που πριν 12000 χρόνια ήταν αδύνατο να βρεθούν. Τότε πρωτοκαλλιεργήσαμε και τελικά φτάσαμε στη παραγωγή τροφών πλούσιων σε λιπαρά.
Βέβαια, χάμπουργκερ, πίτσα και ντόνατ τρώμε εδώ και μόλις 150 χρόνια. Και για αυτές τις τροφές είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε περισσότερα, καθώς είναι κι αυτό μια μορφή ανταμοιβής. Το ότι μπορείς να αγοράσεις κάτι ακριβότερο, ικανοποιεί τον εγωισμό σου…
Αυτά και καλή όρεξη!


Source: wix

Back To Top
×Close search
Search