skip to Main Content
Το IPhone 12 θα έρχεται χωρίς φορτιστή στο κουτί!

Το iPhone 12 θα έρχεται χωρίς φορτιστή στο κουτί!

Γράφει ο Νικόλας Μπιρμπάκος

Ναι, ναι, το ξέρω. Ακούγεται εντελώς “κουλό” αλλά όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής καταλήγουν στο ίδιο: το νέο iPhone θα έρχεται χωρίς φορτιστή στο κουτί! Και χωρίς ακουστικά….

Προφανώς δε θα έχει καλώδιο, άρα όλα αυτά, αν δεν τα έχεις, θα πρέπει να τα αγοράσεις ξεχωριστά. Τι είπατε; Αν θα κατεβάσει την τιμή η Apple;

Σοβαρευτείτε! Για την Apple μιλάμε, όχι την Xiaomi.

Να λέμε καλά που θα έχει το τηλέφωνο ολόκληρο κι όχι σε κομμάτια! Για αυτό έχουμε προφανώς να ευχαριστούμε την απόφαση της Apple μερικά χρόνια πριν να μην ακολουθήσει την LG στην πρόθεσή της πριν 4 χρόνια να φτιάξει modular κινητό.

Η LG είχε σκεφτεί έτσι να βάζει εξτρά εξαρτήματα, όπως μεγαλύτερες μπαταρίες, DAC ενισχυτές κλπ. Φανταστείτε να είχε πιάσει αυτό το trend και να το είχε ακολουθήσει η Apple. Θα μας πουλούσε τώρα το iPhone σε μέρη και θα έπρεπε να το αγοράσουμε σε δόσεις – κυριολεκτικά.

Πάμε όμως στο σήμερα. Αχ, τι έχω δει στο Youtube και τι έχω διαβάσει στην προσπάθεια των συναδέλφων να “εξηγήσουν” γιατί (ίσως να) το κάνει αυτό η Apple!

Οι περισσότεροι το βλέπουν όπως το ΙΚΕΑ που μας λέει ότι οι συσκευασίες του είναι μικρές και έτσι είναι πιο …περιβαλλοντικά φιλικές. Το ίδιο, λένε, κάνει και η Apple. Με μικρότερες συσκευασίες σώζει τη Γη μας.

Γιατί, όπως ξέρουμε, το Περιβάλλον πάσχει από τις συσκευασίες. Δεν έχει θέμα με δύο ντουζίνες επικίνδυνα χημικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κινητών. Ενώ αν θες να αγοράσεις τελικά φορτιστή, γιατί μπορεί ρε φίλε να μην έχεις από το παλιό σου iPhone, να το δώσεις στο παιδί σου άρα να χρειάζεσαι για το νέο ή γιατί μπορεί και να ΜΗΝ είχες πριν iPhone…, ο νέος φορτιστής που θα αγοράσεις δε θα είναι σε συσκευασία;

Η οποία προφανώς και θα χρειάζεται και περισσότερο υλικό σε σχέση με ένα πιο μικρό κουτί κινητού; Για να μην πω ότι το ανέκδοτο είναι κυρίως πως οι συσκευασίες κάθε προϊόντος της Apple είναι πρακτικά άδειες και σχεδόν διπλάσιες σε μέγεθός από ό,τι χρειάζεται να είναι… Μαντεύω πως αν τελικά βγει και φορτιστής 65Watt (σαν…φορητού υπολογιστή) η συσκευασία θα είναι και πιο μεγάλη σε μία τουλάχιστο διάσταση από του τηλεφώνου.

Το αστείο είναι πως παράλληλα με αυτές τις φήμες ξεκίνησαν κι άλλες που αναφέρουν πως το ίδιο σκέφτεται να κάνει και η Samsung.

Ίσως στο μέλλον να πιάσει αυτό και να φτάσουμε στο σημείο να αγοράζουμε αυτοκίνητα με ρεζέρβες σε σιδερένιες ζάντες αντί για τα κανονικά λάστιχα ώστε να μπορούμε να βάλουμε όποια διάσταση ελαστικού θέλουμε εμείς ανάλογα με το γούστο μας.

Ναι, τόσο γελοίο…

Μήπως επειδή θα υποστηρίζει επαγωγική φόρτιση;

Και ναι, και όχι. Οκ, το νέο μας αμάξι την έχει τη δυνατότητα να φορτίζει το κινητό επαγωγικά, στο σπίτι μπορεί να πάρω των ανάλογο φορτιστή του ΙΚΕΑ, αλλά όταν πηγαίνω διακοπές τι θα κάνω; Δε θα πρέπει να αγοράσω;

Αν και, μιας και μιλάμε για Περιβάλλον και Οικολογία, να σημειώσετε πως η επαγωγική φόρτιση είναι πολύ λιγότερο αποδοτική από την παραδοσιακή. Πολύ πολύ λιγότερο. Με άλλα λόγια, όταν φορτίζεις κάτι επαγωγικά κάνεις περισσότερη ζημιά στο Περιβάλλον. Εκτός κι αν το ρεύμα έρχεται μόνο από ΑΠΕ που δεν όμως στο σήμερα, οκ;

Κατά τα άλλα οι πληροφορίες λένε πως το μικρότερο από τα iPhone 12 θα έχει οθόνη 5,4 ιντσών αλλά θα είναι σε μέγεθος όσο και ένα SE που έχει 4,7 ίντσες. Σίγουρα θα είναι όμως πιο παχουλό, ώστε να χωρέσει μεγαλύτερη μπαταρία, πιο λεπτό όμως από το iPhone 11.

Οι άλλες δύο διαστάσεις θα έχουν οθόνες 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα. Έχουν ακουστεί και διάφορα για 120 hz αλλά δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά. Για κάμερες δεν ξέρουμε, ίσως το μικρότερο να έχει μόνο δύο αντί για τρεις των μεγαλύτερων αδερφών του. Ο επεξεργαστής θα είναι ο νέος Α14 Bionic και κάποια μοντέλα ίσως να υποστηρίζουν 5G – όχι ότι αυτό μας ενδιαφέρει προς το παρόν στα μέρη μας.

Back To Top
×Close search
Search